Hopp til innhold

Lå hjelpesløs i grøfta - ingen stoppet for å hjelpe

Christine Lilleborg Rosenlund (16) lå hjelpesløs i grøfta med en tung scooter over seg. Flere biler passerte henne, men ingen stoppet for å hjelpe.

Christine Lilleborg Rosenlund på sjukehuset etter at hun ble liggende under scooteren sin.

Christine Lilleborg Rosenlund havnet på sjukehuset etter uhellet med scooteren. Flere biler passerte henne, mens hun lå klemt under tohjulingen uten å stoppe.

Foto: privat

Det var ved midnatt natt til lørdag at 16-åringen opplevde noe som hun sent kommer til å glemme.

Christine var på vei hjem fra Lena mot Vestbygda på scooter da hun ser i speilet at det kommer to biler side om side bak henne, skriver Totens Blad.

Fikk scooteren over seg

Hun bestemmer seg for å stoppe ved en innkjøring for å slippe de to bilene forbi.

– Det virket som bilene kappkjørte. De kom i stor fart og en av bilene sneiet meg, slik at jeg veltet i grøfta med scooteren over meg. Bilene kjørte videre og jeg klarte ikke å komme meg opp for scooteren var så tung, forteller Christine til NRK.

De to bilene fortsatte sin ferd videre, mens Christine ble sittende fast under scooteren. Flere biler passerte uten at de stoppet, mens Christine lå i grøfta mellom veien og gangveien.

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

Lysene på scooteren var på og Christine fikk inntrykk av at flere av de forbipasserende så henne.

– Både blinklyset og hovedlyset var på så de burde jo se meg. Flere av bilene bremset også ned, men kjørte videre uten å stoppe. Jeg var redd og begynte å miste følelsen i det ene beinet mitt.

– Burde ha stoppet

Christine klarte etter hvert å lirke mobilen opp fra lomma, og kontaktet pappaen sin, Rune Lilleborg. Han kom etter få minutter, men måtte ringe en venn for å få hjelp til å fjerne scooteren.

– Jeg møtte to biler på vei til henne, så noen må ha sett henne. De som kappkjørte og presset henne av veien må også ha sett at hun havnet i grøfta, og de burde ha stoppet, sier Rune Lilleborg til Totens Blad.

Saken er nå anmeldt til politiet.

Scooteren må repareres

For Christine endte scooterturen på sjukehuset der hun måtte overnatte et natt til observasjon. Hun ble ikke alvorlig skadet, men fikk seg noen skrammer og var nedkjølt.

Scooteren er ødelagt og må repareres før Christine kan kjøre ut på tur igjen. Hun innrømmer at det blir litt ekkelt å sette seg på scooteren igjen for første gang etter ulykken.

– Det blir nok litt rart å kjøre scooter igjen. Jeg kommer nok til å være litt ekstra påpasselig.

Flere saker fra Innlandet