Hopp til innhold

Ingen pølse uten lompe!

Det selges mye pølsebrød og lomper for tida. Bakeriene i Hedmark og Oppland jubler for sommersalget.

pølse i lompe
Foto: Jan Greve / NTB

- Dette er helt enormt. Dette hadde jeg aldri venta, jubler Ragnar Enger i Engers lefsebakeri på Gjøvik. Bakeriet har hatt sin beste sommer noensinne og økt salget med 25% fra i fjor.

Og det er ikke bare på Gjøvik at de nyter godt av det som har vært en strålende grillsommer.

Bakers AS sin avdeling, Heba, i Brumunddal, har kjørt tre skift hele sommeren, og det har også vært nødvendig å ta inn ekstra hjelp i helgene. Selv ikke det har vært nok for å dekke etterspørselen, forteller driftssjef Kari Bekken.

- Det er kun vi som produserer pølse- og hamburgerbrød, men vi har måtte spørre andre Bakers anlegg om hjelp til å bake for å få produsert nok, sier hun.  Bare i juni har anlegget i Brumunddal produsert 15% mer en de gjorde i juni i fjor.

Varmt

Kari Bekken skryter av de ansatte som har stått på i sommer, og byttet skift på kort varsel. Og det er ikke bare bare å jobbe i et bakeri når sola steker ute og bakeovnene går for fullt inne.

- Det er slitsom med varme lokaler, så jeg har vært påpasselig med å få de ansatte til å drikke nok vann, sier Bekken.

Det varme været i sommer, må nok ta en del av æren for at salget har gått så bra. Men været skifter fort, og Ragnar Enger, i lefsebakeriet, tør ikke være like optimistisk med tanke på neste års lefsesalg.

- Hvis det regner hele sommeren, klarer vi nok ikke å kopiere dette.  Men i sommer kan han glede seg over å det beste sommersalget noensinne ved lefsebakeriet.