Ingen nye spor etter Janne Jemtland

BRUMUNDDAL (NRK): Politiet har lett etter savnede Janne Jemtland på en gård i nærheten av det siste blodfunnet i hele dag uten å gjøre nye funn. Søket er nå avsluttet for kvelden.

Politisperring ved blodfunn ved Lillehaugvegen

Sivilforsvaret gikk manngard på jordene i området rundt det nye blodfunnet til det ble mørkt i ettermiddag.

Foto: Stein Schinstad

Politiet bekreftet søndag ettermiddag at blodet som ble funnet i snøen langs Lillehaugvegen lørdag også stammer fra den savnede 36-åringen .

Det er omlag en kilometer mellom de to blodfunnene.

Laster kart, vennligst vent...

Leteaksjonen ble trappet ytterligere opp etter det nye blodfunnet.

– Vi starter likt som på det første funnstedet. Det er sivilforsvaret og krimteknikere som går inn. Vi har også bistand fra Kripos, sier politiadvokat André Lillehovde van der Eynden.

Leter på gård mellom funnstedene

Letingen ble deretter konsentrert om en gård i Ånnerudvegen i Brumunddal. Gården ligger noen hundre meter fra stedet der politiet fant blod lørdag ettermiddag.

Undersøker Janne Jemtland

Politiet har søndag undersøkt en gård i Ånnerudvegen i Brumunddal som ligger i nærheten av det siste blodfunnet.

Foto: Lars Erik Skrefsrud / NRK

Det ble jobbet inne på eiendommen i flere timer. En gravemaskin ble også tatt i bruk for å vende noen gjødselhauger på jordet til gården.

– Vi har en savnet kvinne. Det er det vi håper å finne. Eller noe som kan knyttes opp mot kvinnen, sier innsatsleder hos politiet, Frode Hjulstad.

I tillegg til mannskaper på bakken, brukte politiet drone for å kartlegge området fra luften. Også hundepatruljer var i aksjon.

I 17-tiden søndag ettermiddag ble sperringene rundt det siste funnstedet fjernet og søket ble avsluttet for dagen på grunn av mørket.

Innsatsleder for politiet opplyste at det ikke var gjort noen nye funn.

Vegen der det siste blodfunnet ble gjort

Politiet har merket av stedet der det siste blodfunnet ble gjort på en gangsti ved Lillehaugvegen. Sperringene på stedet ble fjernet søndag ettermiddag.

Foto: Lars Erik Skrefsrud / Lars Erik Skrefsrud

Eneste sikre spor

Blodfunnene er de eneste sikre sporene etter Janne Jemtland etter klokka 02 natt til 29. desember da hun og ektemannen tok drosje hjem fra en romjulsfest.

I følge politiadvokat André van der Eynden er det ingen spesielle likheter mellom de to blodfunnene. Han beskriver funnet lørdag som mer enn noen dråper.

– Det er en viss mengde blod. Blod vil spre seg litt i snø. Det er ikke snakk om store mengder, men visse mengder blod som da har vært synlig for turgåere som har passert stedet, sier van der Eynden.

Holder alle muligheter åpne

Politiet jobber fortsatt med rundspørringer for å kartlegge bevegelsene til Jemtland etter klokka 02 den aktuelle natten og morgenen og ber alle som har vært i området, eller som kan vite noe, om å ta kontakt.

– Vi har god kontroll på hva hun foretok seg frem til dette tidspunktet, sier van der Eynden.

André van der Eynden, politiadvokat

Politiadvokat André van der Eynden sier de nå betegner forsvinningen som en kriminalsak og etterforsker deretter.

Foto: Stein Schinstad / NRK

Han kan ikke si hvor mange avhør som er gjort. Det er fortsatt ingen mistenkte eller siktede i saken.

– Janne Jemtland har fortsatt status som savnet. Men det er klart at saken har tatt en ny retning etter funn av blod. Vi holder alle muligheter åpne, men vi betegner det som en kriminalsak og det er i den retning vi etterforsker nå, sier André van der Eynden.

Les også: