Ildsjelvinnerne: – Morsomt at innsatsen vår blir lagt merke til

Anniken Steen (19) fra Hamar og Even Røysheim (21) fra Lillehammer er to av dem som kjemper om å vinne prisen Årets Ildsjel under Idrettsgallaen i januar.

Anniken Steen, Fylkesvinner Ildsjel 2016, Hedmark

STOR INNSATS: Anniken Steen (fremst i rekke til venstre) fra Hamar gjør en stor innsats som frivillig for kunstløp-gruppa i Hamar idrettslag og er fylkesvinner av Årets Ildsjel. Her instruerer hun unge kunstløpere under et show på Hamar.

Foto: Eliza Grzegorczyk/Hamar Idrettslag

Juryen for Årets ildsjel har i dag offentliggjort de 19 fylkesvinnerne. De kjemper om å vinne prisen Årets ildsjel som deles ut på Idrettsgallaen på Lillehammer lørdag 9. januar.

De to fylkesvinnerne for Hedmark og Oppland er Anniken Steen (19) fra Hamar og Even Røysheim (21) fra Lillehammer.

– Stor innsats

I forbindelse med at Lillehammer arrangerer Ungdoms-OL i februar deles prisen ut til en frivillig under 26 år. Steen gjør en ekstra innsats for kunstløp-gruppa i Hamar idrettslag.

Hun har sjøl konkurrert i kunstløp, men etter at hun sluttet med det er hun svært aktiv som frivillig for klubben. Hun er trener på skøyteskolen, kursinstruktør, styremedlem og er med og arrangerer konkurranser.

– Det er kjempegøy at det jeg gjør blir satt pris på. Jeg legger ned mange timer, men det er morsomt. Jeg gjør det for at sporten og klubben skal leve videre, sier Steen.

Det var styreleder Ragnhild Synstad som nominerte Steen, og hun er imponert over innsatsen som 19-åringen gjør for kunstløp i Hamar idrettslag.

– Dette er veldig, veldig fortjent. Hun har bidratt så mye for vår klubb på så mange måter og områder. Hun er utrolig positiv, et flott rollemodell for våre medlemmer og hun tar ansvar, sier Synstad.

Stas å bli satt pris på

Til sammen har det kommet inn 400 nominasjoner til Årets Ildsjel. Fylkesvinner for Oppland, Even Røysheim, legger ned mye tid på å hjelpe idrettslaget Søre Ål. Han synes det er stas å bli satt pris på.

– Jeg hadde ikke regnet med dette. Det er artig at folk ser at jeg driver på og bidrar for idretten, sier Røysheim.

Han er ofte å finne i hoppbakken der han hjelper til med å produsere snø på høsten, gjøre i stand bakken og holde anlegget i orden. Han kjører også løypemaskin for idrettslaget og er med og arrangerer ski- og hopprenn.

– Jeg er vel med på det meste som skjer, og vet ikke hvor mange timers arbeid jeg legger ned. Jeg gjør det fordi det er morsomt å se at ting går i orden og at folk setter pris på det, sier 21-åringen, som la hoppskia på hylla for flere år siden.

Alle fylkesvinnerne skal være fakkelbærere under åpningsseremonien under Ungdoms-OL på Lillehammer i februar.