Hopp til innhold

Ikke-røykerne kan ta med mer vin eller øl

Hvis du ikke kjøper røyk, kan du fra og med i dag ta med mer vin eller øl tollfritt. Ved Systembolaget i Charlottenberg har de fått mange spørsmål om ordningen.

De nye toll- og avgiftsfrie kvotene trer i kraft i dag. Det betyr at reisende som ikke benytter seg av tobakkskvoten kan ta med seg 1,5 liter ekstra med øl, vin eller rusbrus over grensa.

Fra 1. juli 2014 ble det en endring i de toll- og avgiftsfrie kvotene. Reisende som ikke benytter tobakkskvoten kan nå ha med seg 1,5 liter øl, rusbrus eller vin ekstra.

Mange har ventet på ordningen

Ordningen gjelder også for varer som kjøpes på det svenske Systembolaget, og ikke kun i taxfree-butikkene når du tar fly eller båt. Det er kun anledning til å bytte hele tobakkskvoten med alkohol, og ikke bare deler av den.

– I flere uker allerede har nordmenn spurt om endringen har trådt i kraft, og om de nå kan ta med mer vin eller øl, sier Magnus Karlsson ved Systembolaget i Charlottenberg.

Han tror at mange vil benytte seg av de nye kvotereglene.

– Det er mange som er ivrige og som vil utnytte kvoten maksimalt, og det forstår jeg, sier Karlsson.

Mange norske kunder

Norske kunder strømmet som vanlig til Systembolaget i Charlottenberg i dag. Noen var klar over at de fra i dag kan ta mer vin eller øl, hvis de ikke kjøper røyk, men ikke alle visste det.

– For meg spiller det ingen rolle. Jeg tar med det samme uansett, men jeg tror dette kan være attraktivt for mange nordmenn, sier Geir Rossetvik.

Med de nye kvotene kan du for eksempel ta med deg én liter brennevin, tre liter vin (fire flasker) og to liter øl (6 x 0,33 l), eller 4,5 liter vin (seks flasker) og to liter øl (6 x 0,33 l) dersom du ikke tar med deg tobakk.

Flere saker fra Innlandet