Hopp til innhold

Ikke no' gøy på landet i dag

Det ble en blytung dag for Kamma-folket på Briskeby. HamKam skuffet stort i den viktige kampen mot Ranheim. Etter 2-0 til Ranheim ved pause, var det ikke noe gøy lenger.

HamKam tapte 4-1 hjemme mot Ranheim søndag. Lagene møtes igjen til første kvalik-kamp i Trondheim onsdag.

Revansje-oppgjør i byen

Men allerede onsdag kan det bli gøy i byen. Da er det klart for revansjeoppgjør i Trondheim. Ranheim er vert i kvalik-kampen mot Hamkam. Da er det vinn eller forsvinn.

– Fordelen vår i den kampen er at vi løp så lite i dag at vi har massevis av krefter igjen, sier HamKam-trener Vegard Skogheim galgenhumoristisk. Han vet at HamKam er pressa av omgivelsene, men har ikke mista trua. De har slått Ranheim i Trondheim før i år. Og kan fortsatt rykke opp i Tippeligaen. De fire kvalik-lagene er så jevne at alt kan skje.

Søndag kan HamKam være klare for Tippeligaen. I dag var det 11-kaffe som vanlig, og spenningen var til å ta og føle på.

Nervøs stemning før serieavslutningen

Tunge bein og hoder

Og Skogheim vil ikke være med på at HamKam alltid taper viktige kamper, slik hedmarkingene påstår.

– Nei, vi har rykka opp 11 ganger, så det kan ikke være sant.

Men det bare virker sånn på en dag som i dag. Vi kan komme Skogheim litt imøte. Men helt kloke på Hamars fotball-stolthet blir vi ikke.

Det rådet en forsiktig optimisme på forhånd og det kom 2.785 forventningsfulle tilskuere til Briskeby, og det er bra, været tatt i betraktning, men lysten på kjøttkaker var ikke spesielt stor etter 90 minutter. Det gikk en stille kø ut av banen ved 15-tida.

Briskeby gressbane, 3.11.2013

Emil Dahl og de andre Kamma-spillerne hadde ikke dagen.

Foto: Juliane Kravik / NRK

HamKam åpnet best og hadde ballen mest (i hele kampen), men Ranheim scoret først, på en kontring midt i første, og da de scoret på enda en kontring like før pause, gikk rullegardina ned for Hamar-laget. Det var blytunge bein og og blytunge hoder som gikk inn i garderoben etter 45 min..

Gode Ranheim-minner

Skogheim og laget er selvsagt skuffa og revansjelystne. Direkte opprykk var det vel egentlig bare regnemaskinene som hadde litt tro på. Med uavgjort mot Ranheim ville HamKam fått hjemmekamp onsdag. Uansett er det to ujevne lag som møtes i Trondheim, og sist de møttes der vant Kamma 3-0. Et godt midtsommerminne.

Ranheim-trener Trond Ove Nordstien og kaptein på laget, tidligere HamKam-stopper Are Tronseth var mer enn fornøyd med 4-1-seieren. Tre kontringsmål og et selvmål av HamKam er lik 4-0, før Tore Andreas Gundersen sørget for trøsten. 4-1 ser bedre ut enn 4-0.

Briskeby gressbane, 3.11.2013

De få, regnvåte Ranheim-tilhengerne hadde det gøy på Briskeby.

Foto: Knut Sveen / NRK

– Tror nok HamKam følte seg litt snytt i dag. De hadde ballen mest, mens vi var de effektive, sier trener Nordstien som sikkert sov godt på bussen gjenneom Østerdalen.

– Denne kampen er vi ferdige med med, slår Vegard Skogheim fast. Det er ikke noe å få gjort med den. Den er ferdigspilt.

Hørt det før? Ja, men det er slik det er. Og det er det en sjef må si.

– Revansjelystne

– Du skulle bare vite hvor mange revansjelystne spillere det sitter i garderoben, sier Skogheim.

En av dem er Tore Andreas Gundersen, på benken i dag, også, men sutrer ikke for det. Han scoret HamKams eneste mål, og det var en bra søknad om å få spille fra start onsdag.

Briskeby, 3.11.2013

HamKam begynte best og hadde ballen mest, men tapte 4-1.

Foto: Juliane Kravik / NRK

– Klart jeg vil spille fra start. Neste gang er det Ranheim som har presset på seg. Vi bare gleder oss. smiler Gundersen.

Helt til slutt, Vegard Skogheim:

– Hva betyr det at lagkapteinen og hærføreren Oddbjørn Lie er tilbake på laget mot Ranheim onsdag?

– Det betyr veldig mye.

Bare så Ranheim vet det.