Myrkdalen Fjellandsby og koronasmitten.
Foto: Marit Hommedal / NTB

Hyttepriser

 • Kjøpte hytter for 33 milliarder

  Ferske tall viser at det fram til jul var solgt hytter for over 33 millarder kroner i 2020. I alt 14.365 fritidsboliger skiftet eier, skriver Finansavisen. Det betyr at hyttesalget økte med 25,4 prosent fra året før.

 • Flere vil ha hytte

  Over 170.000 husholdninger sier i en ny spørreundersøkelse at de har planer om å kjøpe hytte. Det er ny rekord, ifølge Prognosesenteret, som har utført undersøkelsen. Hittil i år har gjennomsnittsprisen på hytter økt med 6,5 prosent.

  Nordhavna, Hvasser, Færder kommune, Oslofjorden
  Foto: Per-Kåre Sandbakk / NRK
 • Hyttekjøpere vil til Valdres

  I juni solgte PrivatMegleren Valdres 31 hytteeiendommer og det betyr et salg hver eneste dag den måneden, skriver avisa Valdres. I juni i fjor solgte samme firma ti hytteeiendommer i de samme områdene. Flere firmaer melder om samme utvikling.

  Beitostølen og Bitihorn
  Foto: Sigrid Havig Berge / NRK
 • Gode tider for salg av fjellhytter

  Eiendomsmeglere må avbryte ferien for å håndtere fjellhyttemarkedet, skriver Dagens Næringsliv. Koronakrise og lav rente gjør at mange vil kjøpe hytte på fjellet. En megler på Geilo melder om 80 prosent økning i salget.

Prisene på hytter ved sjøen faller kraftig. Hittil i år har gjennomsnittsprisene fallt med 6 prosent sammenlignet med i fjor.