Hopp til innhold
Myrkdalen Fjellandsby på Voss
Foto: Marit Hommedal / NTB

Hyttepriser

 • DN: Hytteselskap konkurs

  Utbygger-selskapet Kvitfjell Alpingrend er konkurs, melder Dagens Næringsliv.

  Hytteselskapets eiere, Morten Angell og Thomas Christian Lensby, opplyser til DN at selskapets samlede gjeld er på 110 millioner kroner, mens verdiene trolig ligger på mellom 50 og 70 millioner.

  Eneste kreditor er Moelv-baserte Næringsbanken asa, sier daglig leder Lensby til DN.

  Ifølge siste årsrapport har selskapet siden 2018 hatt planer om å bygge 39 hytter og et leilighetsbygg i Ringebu kommune.

  Selskapet har i 2021 solgt 12 enheter, og i 2022 seks.

  Egenkapitalen er tapt, og Kvitfjell Alpingrend sier de sliter på grunn av økende råvare-kostnader og rente. I tillegg har de merket at dyrtiden har ført til nedgang i salgsaktiviteten.

 • Billigere hytter for utlendinger

  En svak norsk krone gjør at hytter i Innlandet er blitt mer attraktive for utlendinger. Det sier hyttekonsulent i Boligpartner på Lillehammer, Svein Atle Staum, til avisa GD.

  Han mener valutaendringene har gitt dansker, svensker og tyskere mer kjøpekraft i Norge, og at det merkes godt på hyttemarkedet.

 • Selger flere hytter til dansker og svensker

  En svak norsk krone gjør at hytter i Innlandet er blitt mer attraktive for utlendinger.

  Det sier hyttekonsulent i Boligpartner på Lillehammer, Svein Atle Staum, til avisa GD.

  Han mener valutaendringene har gitt dansker, svensker og tyskere mer kjøpekraft i Norge, og at det merkes godt på hyttemarkedet.

 • En av seks vurderer å selge hytta

  I en ny spørreundersøkelse fra Norges Hytteforbund sier nesten 16 prosent av de spurte at de vurderer å selge hytta.

  Hytteforbundet spurt medlemmene sine om hvordan høye strømpriser, økte renter og inflasjon har påvirket hytteeiernes bruk av fritidsboligen, skriver Nationen.

  – At hele 16 prosent nå har planer om å selge hytta er svært overraskende. Vi vet at en god del av disse er pensjonister. Noen i denne gruppa er minstepensjonister som, på grunn av økte priser og rekordhøye strømutgifter, dessverre ikke lenger har råd til beholde fritidsboligen som kanskje har vært i familien i generasjoner, sier leder i Norges Hytteforbund (NHF), Trond G. Hagen, til avisen.

  Rundt 61 prosent oppgir at de bruker hytta mindre på grunn av de høye strømprisene. 36 prosent sier de ikke har endret bruksfrekvensen. (NTB)

 • Tre av fem hyttekjøpere er mellom 40 og 60 år

  Nye tall fra Statistisk sentralbyrå viser at nesten 60 prosent av de som kjøpte hytte eller fritidsbolig i fritt salg i 2022, er mellom 40 og 60 år.

  Ifølge tallene fra SSB topper Viken lista over fylkene med flest nye hytteeiere i fjor. Totalt 2.600 fritidsboliger ble kjøpt av personer som bor i Viken.

  Det er de største bykommunene som har flest hyttekjøpere. For hyttekjøperne i Oslo var Øyer, Trysil og Hol i Hallingdal de mest populære kommunene å kjøpe hytte i. Blant kjøperne fra Trondheim var Oppdal og Orkland de mest populære hyttekommunene.

  Tallene viser også at de fleste er godt voksne før de kjøper seg hytte. 59 prosent av de som kjøpte seg ny hytte i 2022, var mellom 40 og 60 år. Blant de nye eierne var bare 3 prosent under 30 år.

  (NTB)