Hektisk dag i Sel kan ende i strømstans

Sel kommune jobber nå på spreng for å redde en transformatorstasjon sør for Otta sentrum. Halve Otta og deler av Heidal risikerer å miste strømmen.

Otta

Tidligere i dag gikk det flere jordras i Otta, og mange beboere måtte evakueres.

Foto: Dag Kessel / NRK

Stasjonen holder på å bli oversvømt av vann, og hvis kommunens arbeider for å redde den ikke lykkes, kan blant halve Otta, inkludert rådhuset, og nedre Heidal miste strømmen.

Hektisk i Sel

Tidligere i dag gikk et jord- og steinras i Otta som flyttet et helt hus av grunnmuren sin. Totalt er 8 hus nå evakuert i området

Politiet sier raset var alvorlig.

– Jord- og steinraset var svært dramatisk. Det kom et stort ras ned mot bebyggelsen og tok med seg et hus hvor det var folk inne i. Heldigvis var hovedbeboerne borte, men en hybelboer som befant seg i kjelleren ble med raset, sier operasjonsleder ved Gudbrandsdal politidistrikt, Jørgen Berg.

Personen kom seg heldigvis uskadd ut fra huset.

– Vi måtte evakuere fire hus i nærheten. Situasjonen er under fortløpende vurdering. Vi har geolog med helikopter oppe for å vurdere området og se på den videre rasfaren, sier Berg.

Ifølge ordfører i Sel kommune, Dag Erik Pryhn, er det totalt 8 hus som nå er evakuert. 14 beboere har måttet forlate hjemmene sine.

Jordraset på Otta skjedde etter at en bekk fikk et nytt løp.

Skoler stenges i Heidal

Opptil 30 husstander i bygda Heidal i Sel er uten vegforbindelse etter at ras har ødelagt vegene. Dette medfører at barnehager og skoler holdes stengt i morgen (altså torsdag 23. mai).

Evakueres også andre steder

Også i nabokommunen Nord-Fron evakueres det. 130 personer er sålangt evakuert i Kvam, og gudbrandsdalspolitiet melder på Twitter at 5 personer er evakuert ved elva Sula sør for Vinstra.