7-årige Anna blir maskot for Steven Gerrard

Neste helg løper 7 år gamle Anna Rognli fra Vinstra ut på Anfield, hånd i hånd med Liverpool-kaptein Steven Gerrard. Selv scoret hun 127 mål denne sesongen.

Anna Rognli, klar med Liverpool-trøye

Anna Rognli på 7 år er klar for sitt livs mest spennende oppdrag, å leie Liverpool-legende Steven Gerrard ut på Anfield. Og Liverpool-trøya, den har hun flittig på seg.

Foto: Truls Aagedal / NRK

– Jeg har blitt maskot og skal leie Steven Gerrard, nummer 8, ut på bana!

7 år gamle Anna Rognli er ikke lite stolt, da hun med barnlig iver utbasunerer det som venter henne lørdag om halvannen uke.

Steven Gerrard

Han har nummer 8 på ryggen, og får Anfield til å koke hver gang han setter ballen i mål, Steven Gerrard.

Foto: PHIL NOBLE / Reuters

For den som ikke er innvidd i fotballens verden, enda mindre i klubben Liverpool: Steven Gerrard er allerede som en legende å regne for den som heier på de røde og hvite i Beatles-byen.

Liverpool-gutt oppfostret i egne rekker, kaptein gjennom mange år, og den som fikk største delen av æren for at Liverpool snudde 0-3 til seier i finalen mot AC Milan i Champions League for noen år tilbake.

Får bli med i garderoben

Det er første gangen Anna skal besøke Anfield, en av verdens mest kjente fotballarenaer. Og hun skal ikke bare geleide sin store helt Mr. Gerrard ut på gressteppet.

– Jeg skal være med i garderoben også! Og hilse på de andre spillerne, og få bilder med dem, sier Anna, lekende lett som bare et barn kan.

Det er en konkurranse i regi av Liverpools sponsor, spillselskapet Comeon, som sørger for at Anna får sin store drøm oppfylt.

– Vi var på jakt etter en gutt eller jente mellom 7 og 11 år som virkelig fortjente noe spesielt. Og Anna pekte seg ganske raskt ut som favoritten vår. Blant annet har hun laget videoer der hun synger Liverpool-sanger og fått medelever på skolen til å bytte favorittlag, sier talsmann for Comeon, Paul Myklebust.

Se video:

7 år og fan av de røde og hvite.

Gråt under fredagstacoen

Og det var ikke bare Anna selv som tok av da det ble klart at Anna hadde vunnet konkurransen.

– Det var tidenes nyhet! Hele familien satt og gråt under fredagstacoen, sier pappa Tom Roger.

Han innrømmer gladelig at han nok har påvirket datteren en smule, når det gjelder fotballinteresse og fremfor alt valget av favorittklubb. Og far Tom Roger tror det blir en helg familien sent vil glemme:

– Hele familien får reise, og du kan rett og slett ikke få en større helg for familien vår, med Anna som maskot som det største av alt, sier en stolt pappa.

(artikkelen fortsetter under bildet)

Steven Gerrard

Det er denne mannen som Anna Rognli skal holde i hånden. Steven Gerrard er både svigermors drøm, kaptein og levende Liverpool-legende.

Foto: Stefan Wermuth / Reuters

Har scoret 127 mål

Og tro ikke at 7-årige Anna bare liker å se på andre spille. Hun er en racer og et minifantom med lærkula, og vet utmerket godt hvor målet står selv også.

Vanvittige 127 mål scoret hun for sitt eget lag denne sesongen. Og hun sikter mot å spille for Liverpools damelag, og selvsagt for det norske kvinnelandslaget.

– Hun er utrolig ivrig, med en ekstrem vinnermentalitet som nok muligens er arvet. I det siste har hun på eget initiativ begynt med styrke- og spensttrening i stua, klukkler pappa.

Og Anna begrunner iveren slik, enkelt og greit:

– Fotball er kult.

Åpningsreplikken er klar

Men hva gjør man egentlig når man skal møte sin store helt, er bare 7 år og så vidt har begynt med engelsk på skolen? Blir man nervøs, og usikker på hva man skal si?

Å nei da, Anna har lagt en plan for det også, og har åpningsreplikken klar:

– Give me 5, Steven, you are best!