Humming People sparka i gang Innlandsscenen

Humming People fikk æren av å være først ut i NRK Hedmark og Opplands nye musikksatsing, Innlandsscenen. – Å drive med musikk er drømmen, sier vokalist Joakim Hansen.

Humming People

Humming People var første band/artist ut i NRK Hedmark og Opplands nye satsing – Innlandsscenen.

Foto: Silje Josten Lien / NRK

– Vi er et band med sin opprinnelse på Toten. Vi har reist mye rundt og nå bor vi i Oslo, men vi drar mye til Innlandet også, sier vokalist Joakim Hansen.

Hansen, opprinnelig fra Lensbygda i Østre Toten, beskriver resten av bandet og deres lokale forankring slik:

– Først har vi en med trysilblod i bandet, Krister Slaaen på gitar, på trommer er Øyvind Bergsaune, som er delvis kolbuing og fra Vardal kommer John Hjeldsbakken.

Se video av Humming Peoples opptreden på Innlandsscenen:

Humming People fikk æren av å være først ut i NRK Hedmark og Opplands nye musikksatsing, Innlandsscenen. – Å drive med musikk er drømmen, sier vokalist Joakim Hansen

Se Humming Peoples minikonsert her!

– Traktor eller musikk

Den 7. mars lanserte Humming People sitt tredje album. Det heter «City of Lost Men» og er spilt inn i et gammelt trehus i Trysil. Plata er produsert av gitaristen til Emmylou Harris, som også bidrar på plata.

– Det var den store drømmen lenge; hva kan du gjøre på Toten, enten kjøre traktor eller drive med musikk. Vi var ikke spesielt flinke til å mekke bil, så da ble det musikk.

Bandet ga ut sitt første album i juni 2009 og etter det har de spilt et stort knippe konserter i Storbritannia, Nederland, Danmark, Sverige, Israel, Etiopia, Kambodsja og USA – i tillegg til enhver liten krok av Norge.

– Skal speile musikklivet

Innlandsscenen er inspirert av et tilsvarende konsept hos NRK Telemark, kalt Telemarkscenen. Distriktsredaktør i NRK Hedmark og Oppland, Inger Johanne Solli, sier det er viktig å vise bredden innenfor musikk i distriktet.

– Musikklivet i Hedmark og Oppland trenger et sted hvor de kan vise alt det flotte de driver med. Vi har en viktig oppgave med å vise den lokale kulturen og vise musikkbredden.

Humming People med minikonsert på Innlandsscenen

Hør minikonserten med Humming People her!

Flere saker fra Innlandet

Dagens 3 konserter består av Mosetrio, Bentobox, GangStubbGutta, les mer om de på dølajazz.no

Se årets Dølajazz direkte her