Hopp til innhold

Horekunder tatt med buksa nede

Tre horekunder ble tatt på fersken på et overnattingssted i Ringsaker.

Sten Morten Johansen

Etterretningsansvarlig ved Hedmark politidistrikt, politiførstebetjent Sten Morten Johansen, sier horekundene ble svært pinlig berørt da lensmann og politiet tok dem på fersken.

Foto: Kari Anne Dobloug

Det var onsdag ettermiddag at politiet fikk en telefon fra overnattingsstedet i Ringsaker med mistanke om at en prostituert hadde tatt inn hos dem.

- Vi samarbeider godt med overnattingssteder i regionen. Har de mistanke tar de kontakt med meg, slik de gjorde i går, sier etterretningsansvarlig ved Hedmark politidistrikt, politiførstebetjent Sten Morten Johansen.

Dyr og flaut

Og mistanken ble bekreftet. Lensmannen i Ringsaker pågrep etterhvert tre kunder på overnattingsstedet.

- Det var en prostituert, og tre menn i 20 og 40 årsalderen. De ble ganske pinlig berørt og likte ikke å bli tatt på fersken. Derfor erkjente de forholda med en gang og vedtok bota på 9.000 kroner hver, sier Johansen.

Den prostituerte kvinna er fra Øst-Europa. Politiet klandrer ikke henne, men forteller at de har tilbudt henne hjelp.

- Hun er jo et offer for menneskehandel og har ikke gjort noe galt. Vi har forsøkt å snakke med henne og tilbudt henne hjelp dersom hun trenger det.

Nedverdigende

Johansen sier de får flere henvendelser i uka fra overnattingssteder hvor det er observert prostituerte. Han mener kundene bør tenke seg godt om før de velger å kjøpe slike tjenester.

- Det er ulovlig å kjøpe seksuelle tjenester. Man bør tenke over de prostituerte som må selge seg selv på en slik nedverdigende måte for å overleve, sier han.

Johansen er ikke sikker på hvordan akkurat disse kundene har kommet i kontakt med den prostituerte, men det er to muligheter.

- Enten kommer man i kontakt ved å sende en tekstmelding til en mobil hvor du legger inn søkeord og navnet på den prostituerte kommer opp etterhvert. Eller via internett som har egne websider med telefonnummre man kan ringe, sier han.