Hopp til innhold

Hopprennet er i gang

Verdenscuprennet i hopp i Lysgårdsbakkene på Lillehammer er i gang, tross mildvær og vind.

Verdenscupåpning Lysgårdsbakken

For første gang i historien arrangeres det miks-klasser i hopprenn, med både gutter og jenter på laget.

Foto: NRK1 direktefoto / NRK

I ettermiddag er det verdenscupåpning i hopp på Lillehammer. Da er det en historisk konkurranse, nemlig tidenes første renn der menn og kvinner hopper sammen.

Mildværet, som har skapt store problemer de siste dagene, har dyktige bakkemannskaper rett og slett overmannet.

– Forholdene er meget bra slik de er nå, sier bakkesjef Olaf Pedersen.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Olaf Pedersen

Bakkesjef Olaf Pedersen og mannskapet har sørget for at verdenscupåpningen går på Lillehammer, tross både regn, plussgrader og vind.

Foto: Ole Martin Sponberg / NRK

Han er så nært en kan komme en levende legende i hoppkretser, ikke som hopper, men som en som legger til rette for at hopperne skal ha topp forhold hele tida.

Sinte værguder

Men den siste uka har vært tøff. Værgudene har sendt kaskader med regn og milde vinder, og gjort hva de har kunnet for å ødelegge for Olaf.

– Det er spådd at det skal bli litt regn og vind i dag, men vi regner med at vi skal få gjennomført de rennene som skal gå i den lille bakken i dag. Den ligger heldigvis såpass i le at jeg tror det skal gå bra, sier han.

Pedersen sier at de la mye snø i bakken under siste kuldeperiode, og at det nok har reddet forholdene etter at mildværet kom.

Mye ekstraarbeid

– Det var et lurt trekk av oss, sier Pedersen, som overhodet ikke vil ta æren for de gode bakkeforholdene alene. Han roser de øvrige bakkemannskapene for innsatsen de gjør, for det er ikke tvil om at mildværet har ført til uvanlig mye ekstraarbeid.

Thomas Morgenstern

Thomas Morgenstern håper på gode konkurranser i Lysgårdsbakken i helga. Her avbildet under et mesterskap tidligere i år.

Foto: Matthias Schrader / Ap


Men også hopperne roser bakkemannskapene. En av dem er Østerrikes hoppstjerne, Thomas Morgenstern.

– Det er varmere enn normalt, men det er godt å hoppe i bakken. Mannskapene her har arbeidet bra, sier han, som håper at konkurransene i helga kan gjennomføres på tross at det også er meldt mye vind.