Hoff-direktør trekker seg

Direktør Ragnar Strand ved Hoff Norske Potetindustrier på Gjøvik går av. Styret mener han ikke har gjort nok for å effektivisere driften.

Bedriften har i lang tid slitt med dårlig inntjening. I 2005 fikk de et driftsunderskudd, og vil trolig få det samme i år.

- Styret trenger nå innspill til hvordan vi skal effektivisere driften, sier Ole Festad Lund, styreleder i Hoff.

Ragnar Strand fratrer 1. juni.

Hoff har 55 ansatte på Gjøvik og 29 ansatte i Brumunddal. I tillegg har de en beredskap i Atlungstad brenneri på Stange.

Stort markedfokus

Ragnar Strand har siden han ble sjef i Hoff Norske Potetindustrier i 1999 gjort mye på markedssiden. Blant annet har han bygget opp en egen merkevareplattform for produktene fra Hoff.

Men samtidig som pengene har blitt brukt til markedsføring av produktene, har det vært mindre fokus på effektivisering av driften.

- Vi tror det er et større potensiale innenfor den daglige driften, sier Ole Festad Lund, styreleder i Hoff.

Opprydding

Festad Lund sier de ønsker en direktør som aktiv samtalepartner om effektivisering av driften.

- Styret er avhengig av å ha konstruktive innspill fra administrasjonen, slik at vi ut fra det kan gjøre strategiske valg. Vi synes det har vært litt for lite fokus på den interne drifta nå, sier Festad Lund.

- Vi er nødt for, med den harde konkurransen som er i markedet, å sørge for en smidig organisasjon. Vi har ikke nådd målene i vår virksomhet, sier Festad Lund.

Ragnar Strand vil ikke overfor NRK kommentere sin avgang.

Flere saker fra Innlandet

Programleder: Elin Fossum

Se nyheter fra Innlandet klokka 19:30

Se nyheter fra Innlandet klokka 19:30