Hilde GP fikk det tøft i bakkene

Hilde Gjermundshaug Pedersen fra Nybyda ble nummer 10 i jaktstarten i OL. Hun lå lenge i tetgruppa, men fikk store problemer i de tøffe bakkene mot slutten av rennet.

Hilde Gjermundshaug Pedersen OL
Foto: Anja Niedringhaus / Scanpix/AP

Hilde gikk godt i den klassiske delen og ved skibytte lå hun på 4. plass, bare to sekunder bak ledelsen.

- Jeg er veldig fornøyd med den klassiske delen. Jeg brukte lite krefter og var optimistisk, sier Hilde til NRK.

Etter skibytte fikk hun store problemer i den første tunge motbakken. Hun måtte slippe tetgruppa, men i utforkjøringene inn mot runding tok hun igjen teten.

Det er knallharde bakker i denne høyden og jeg ble stiv allerede i første bakke.

Hilde Gjermundshaug Pedersen

- Motbakkene var en kraftprøvelse

I den andre runden fikk Hilde igjen problemer i de tøffe motbakkene og måtte slippe på nytt. Denne gangen klarte hun ikke å ta igjen ledergruppa og i mål var hun 51,8 sekunder bak Kristina Smigun fra Estland som tok gull.

Hilde GP sier de tøffe motbakkene i skøytedelen var en kraftprøvelse hver gang. Tre ganger måtte hun gjennom disse bakkene.

- Det er knallharde bakker i denne høyden og jeg ble stiv allerede i første bakke, sier hun og er fornøyd med at hun klarte å fullføre rennet.

Hilde er optimist

Nybygdaløperen tror dagens jaktstart var en god gjennomkjøring og er optimist foran de neste løpene. - Nå er det klassisk og jeg tror det kan bli veldig bra. Det er synd det ikke var 15 kilometer klassisk i dag, sier Hilde med smilet på lur.

Kristin Størmer Steira ble beste norske på en 4. plass. Marit Bjørgen måtte bryte rennet på grunn av magetrøbbel.