Het salgssuksess for Peer Gynt

90 prosent av billettene til Peer Gynt-forestillingene ved Gålåvatnet er revet vekk i forhåndssalg. Se bildene av årets Peer her!

Peer Gynt 2015

GOD STEMNING: Peer og Anitra i omfavnelse ved Gålåvatnet. Forestillingene i helga er stappfulle.

Foto: Bård Gundersen

– Det er stappfullt i dag og søndag. Vi har til og med solgt billetter til seter på benkerader bakerst som ikke er nummerert. Neste helg har vi også proppfulle forestillinger. Vi har måttet sette opp en ekstraforestilling på tirsdag, sier Marit Lien, direktør i Peer Gynt AS.

  • Se bildene fra Peer Gynt nederst i artikkelen!

Peer lyver kanskje, men han klarer også å selge billetter. Etter en rekke dårlige sesonger kunne arrangørene i fjor juble over utsolgte forestillinger. Nå ser det ut som suksessen fortsetter.

– Forhåndssalg er utrolig viktig for oss. Hvis det er mange billetter ledig venter folk veldig lenge med å kjøpe. Hvis det er da er dårlig vær har det mye å si for om folk sikrer seg plasser, sier Lien.

Marit Lien

PYNTA: Administrerende direktør i Peer Gynt AS, Marit Lien, hadde tatt på seg bunaden før fredagens premiere.

Foto: Terje Gording Hong / NRK

Samme som i fjor

Hun mener at årets forestilling om mulig er enda bedre enn fjorårets oppsetning.

– Det bygger på det samme som i fjor. Det er de samme skuespillerne, samme regissør og samme kostymer. Samtidig er det en del nye elementer og forestillinga er stramma inn. Karakterene er løsere og ledigere og det rører mer ved deg enn i fjor, sier Lien.

Både pressen, publikum og kulturministeren jubla i fjor for den nye forestillinga, der Mads Ousdal debuterte som Peer. I anmeldelsen av årets forestilling skriver Gudbrandsdølen Dagningen begeistra at skuespillerne overbeviser nok en gang.

– Det er magisk og trolsk stemning her oppe, sier Frank Kjosås, som spiller Dovregubben for andre året på rad.

Fornøyd Dovregubbe

NRK møtte skuespilleren før premieren i går, fredag. Han fortalte da at han var spent og gleda seg til forestillinga.

– Som Dovregubben er jeg hele Norge på en gang. Karakteren favner hele landet. Jeg forsøker å speile det ved å sneie innom ni av de største dialektene våre, sier han.

Kjosås forteller at han er glad for å være en del av Peer Gynt-familien på Gålå.

– Bygda har tatt meg godt imot. Hvis jeg blir spurt om å være en del av Peer Gynt ved Gålåvatnet igjen sier jeg nok ikke nei, forteller Kjosås til NRK.