Før helga ble dette stedet sjekket, nå henger skinnene i løse lufta

Ingen personer er alvorlig skadet etter at et tog sporet av mellom Rena og Koppang ved 06.45 i dag tidlig. Passasjer Jannika Grimbe våknet av et kraftig rykk i det toget sporet av.

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

– Jeg våknet med et rykk og merket at toget hoppet av sporet. Så var det veldig forvirrende og kaotisk på toget en stund. Folk jamret seg og hadde veldig vondt i nakken og en del hadde vondt i ryggen, så det var en del som ble skadet, sier passasjer Jannika Grimbe som satt og sov da toget sporet av.

Ifølge politiet fløy toget 10 meter før det landet med et brak.

(SE VIDEO FRA ULYKKESSTEDET.)

Video Tog sporet av på Rørosbanen

Fotograf: Frode Meskau

Ulykken skjedde cirka 06.45, og toget var på vei fra Røros til Hamar. Passasjertoget hadde to vogner og det var 31 personer med toget, inkludert besetningen.

Nedbør vasket bort grunnen

Viggo Samuelshaug

Viggo Samuelshaug, Jernbaneverket

Foto: Ingunn Andersen / NRK

– Det har nok vært en heldig togavsporing. Mye regn har ført til at grunnen under toglinja har blitt vasket bort, og toget har sporet av. Toget står på sida, sier innsatsleder ved ulykkesstedet, Wenche Gusjås.

Viggo Samuelshaug i Jernbaneverket sier at stedet der ulykken skjedde ble sjekket før helga.

– Da var det ikke noe som hindret vannet i rørene under jernbanelinja, så det kan være en mulighet at noe har tettet igjen rørene, sier han.

Jernbaneverket, ulykkeskommisjonen og krimteknikere skal nå undersøke hva som er årsaken til ulykken.

Ingen alvorlig skadet

En foreløpig oversikt viser at åtte personer er skadd, derav seks kvinner og to menn. De er sendt til sykehusene i Elverum og Hamar. Skadeomfanget er lettere til moderate skader og er hovedsakelig rygg- og nakkesmerter.

Togavsporing redningsmannskaper

Redningsmannskaper på plass ved toget.

Foto: Jannika Grimbe

– Ifølge opplysningene vi har nå er ingen alvorlig skadet. Det dreier seg om bruddskader, nakke- og ryggskader, og en har klaget på magesmerter. Vi prøver å få folk innomhus siden det regner her. Det kommer en buss og tar med dem som står igjen, sier innsatsleder ved ulykkesstedet, Wenche Gusjås.

Uskadde passasjerer er transportert til Rena Hotell.

Politiet er på stedet, og har sammen med brannvesen og helsepersonell iverksatt et omfattende redningsarbeid.

Usikkert når banen åpner igjen

Det er foreløpig usikkert når jernbanen i området vil bli åpnet igjen. Foreløpig erstatter buss tog forbi strekningen.

– Veien er vanskelig tilgjengelig siden det står mye utrykningskjøretøy her. Det er ikke anbefalt å kjøre her akkurat nå. Avsporingen skjedde i nærheten av en vei, så vi var heldig. Vi har måttet fjerne noe småskog for å lette bårebæring, sier Gusjås.

På grunn av redningsarbeidet og etterforskningen som igangsettes vil fylkesveg 606 være stengt mellom Ophus og Evenstad. Lokalbefolkningen i området kan passere forbi.

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.