Her er Skibladners rute i NRKs sommersatsing

Reiseruten for Skibladner minutt for minutt samt sendestedene for Sommeråpent er nå klart. Kapp og Atlungstad er lykkelige over å få være vertskap.

Skibladner

JUBILANT: Skibladner er i år 160 år gammel, og skal i sommer vies stor oppmerksomhet i NRKs sommersatsing. TV-seere over hele landet kan følge dens ferd over Mjøsa, og på kvelden blir det Sommeråpent fra ulike steder hvor båten legger til kai.

Foto: Helle Therese Kongsrud / NRK

Det manglet ikke på høylytt jubel da det ble kjent at Skibladner blir en del av NRKs sommersatsing 2016, og at det skal sendes minutt for minutt fra Mjøsas hvite svane i uke 28.

Nå er ruten som Skibladner vil seile bestemt, og det er offisielt hvilke steder Sommeråpent skal sendes fra på kveldene. Seilasen vil begynne i Eidsvoll tirsdag 12. juli, og reisen avsluttes i Gjøvik 16. juli. Se detaljene i faktaboks under!

– Nordens Toscana

Dronning klippet bånd

DRONNINGBESØK: Dronning Sonja gjenåpnet den gamle brenneribrygga hos 160-års jubilanten Atlungstad brenneri i fjor sommer. 13. juli vil Skibladner ankomme brygga, og på kvelden blir det Sommeråpent fra Atlungstad i Stange.

Foto: Einar Langholen-Schulstad / NRK

Et av stedene hvor stemningen er aller mest feststemt etter kunngjøringen, er Stange, hvor velkjente Atlungstad brenneri ligger. Atlungstad brenneri fikk i fjor sommer gjenåpnet sin brygge, Dronning Sonja klippet snoren og sto for den offisielle gjenåpningen.

Kultursjef i Stange, Solbjørg Tveiten, er i fyr og flamme over at brenneriet og området blir vert.

– Det er en fantastisk anledning til å lage en folkefest, og det har vi store forhåpninger om det skal bli. Vi ønsker at folk stolt skal vise frem det Stange har å by på. Stange Vestbygd er et fantastisk kulturlandskap, og blir ikke uten grunn omtalt som «Nordens Toscana».

(artikkelen fortsetter under bildet)

Mange tilskuere på Atlungstad

LOKALPATRIOTISME: Det var svært mange tilskuere til stede da brenneribrygga på Atlungstad ble gjenåpnet. Nå blir det sommeråpent fra det idylliske stedet i Stange kommune.

Foto: Einar Langholen-Schulstad / NRK

Stolt komiker

Komiker Gustav Nilsen er fra Kapp i Oppland, og har gjort seg bemerket på TV og landets største humorscener. Hver sommer spiller han dessuten i den populære forestillingen «Urbane Totninger» på hjemstedet. Han er beæret over at Kapp skal få slik oppmerksomhet.

– Jeg kjenner at jeg er veldig stolt av at Sommeråpent skal komme til Kapp og Østre Toten, attpåtil når denne perla er på sitt aller fineste. Ringsaker fikk jo mye oppmerksomhet med Prøysen-jubileet for to år siden, men nå kan alle se at det er minst like fint på den andre siden av Mjøsa!

(artikkelen fortsetter under bildet)

Gustav Nilsen

KOMIKER FRA KAPP: Gustav Nilsen snakker stolt Toten-dialekt, og er stolt over at hans hjemsted blir vertskap for Sommeråpent tirsdag 12. juli.

Foto: Su Thet Mon / NRK

– Skibladneren er et smykke

Thomas Hellum, prosjektleder for «Skibladner – minutt for minutt» sier at Mjøsas hvite svane er som skapt for god TV-underholdning.

– Skibladner er et smykke, der den går 160 år gammel. Jeg tror de aller fleste i Norge har hørt om Skibladneren. Kanskje ikke fullt så mange har tatt den, men nå kan man via TV-skjermen være med på den fantastiske reisen.

Han er nå spent på hva Innlandet vil varte opp med, både underveis på Skibladner-reisen og under Sommeråpent-sendingene.

– Erfaringene vi har gjort på reisen langs norskekysten er at folk er veldig stolte av der de bor, og har lyst til å vise seg fram. Det folk kommer til å gjøre underveis og bidra med er jeg veldig nysgjerrig på, det har vist seg at der strekker ikke min fantasi til!