Hopp til innhold

Her er finalistene

De seks finalistene i Toneprisen er klare.

Toneprisen 2009

LES: Hør på din favorittdeltaker

Navnene på de seks finalistene ble offentliggjort tirsdag 16. juni klokka 18. Finalen er i Maihaugsalen i Lillehammer 24. oktober.

Ingeborg Christophersen

Ingeborg Christophersen

Født 13. juli 1985
Bosted: Kongsvinger.
Instrument: Blokkfløyte

Ingeborg er interessert i mange sider av musikken, med en spesiell interesse for improvisasjon i Italiensk renessanse og barokkmusikk. Hun er i tillegg interessert i samtidsmusikk og har samarbeidet med danske komponister som har skrevet musikk til Ingeborgs duo med gitaristen Jonas Høyrup.
Ingeborgs mål er å spille blokkfløyte på høyest mulig kunstnerisk og teknisk nivå og å være en selvstendig og skapende artist. Hun ønsker å nå ut til så mange som mulig og ta knekken på fordommer om blokkfløyta.

Hilde Kolstad Huse

Hilde Kolstad Huse

Født 18. februar 1987
Bosted: Lillehammer
Instrument: Fiolin

Hilde har gått på musikkskolen i Lillehammer og er nå inne i sitt tredje studieår på fiolin ved Utøvende studie, Institutt for musikk ved NTNU. Hun ønsker hun får muligheten til å ta en mastergrad i utlandet. Hilde elsker å jobbe med musikk og kunne aldri byttet til noe annet. Hun håper med tida å kunne leve av å være utøvende musiker enten i et orkester, et kammermusikkensemble ,eller i begge deler. En eventuell premie fra Toneprisen vil bli brukt til nytt og bedre instrument.


Siril Valberg

Siril Valberg

Født 16. september 1990
Bosted: Mosjøen (elev ved Toneheim høsten 2009)
Instrument: Klaver

Siril er en allsidig jente som er interessert både i håndarbeid, sport og musikk. Hun har i tillegg til klaver spilt en rekke instrumenter. Hun avslutter i disse dager tredje året på musikklinja ved Mosjøen videregående skole og skal begynne på Toneheim folkehøgskole til høsten. Sirils ønsker er å bli så god som mulig på klaver, og hun håper å komme inn på utøvende studier ved Norges Musikkhøgskole etter Toneheim. Hennes langsiktige mål er å få spille verdens fineste klaverkonsert, Rachmaninoff nr. 3, med et profesjonelt orkester.


Daniel Kafkas

Daniel Kafkas

Født: 13. mars 1986
Bosted: Skreia
Instrument: Klassisk gitar

Daniel er i ferd med å avslutte sitt tredje studieår på Norges Musikkhøgskole men vil fra høsten avslutte grunnstudiet med ett år i Paris eller København. Han ønsker også å ta en master, men vet foreløpig ikke hvor det skal skje. Daniel interesserer seg først og fremst for kammermusikk og deltar i to faste duoer. Hans mål er å kunne livnære seg som gitarist/kammermusiker og så ønsker han å bidra til få den klassiske gitaren mer frem i norsk musikkliv.

Stian Alexander Olsen

Stian Alexander Olsen

Født: 7. oktober 1991
Bosted: Fagernes
Instrument: Klaver

Stian Alexander går andre året på studiespesialisering ved Valdres videregående skole og er interessert i både musikk, fotball og golf. Han begynte å spille keyboard i tredje klasse på barneskolen, men gikk over til klassisk piano etter et par år. Stian Alexanders mål er å kunne glede både seg selv og andre med musikken, og så har han lyst til å undervise og spille ved spesielle begivenheter.

Magnus Bakken

Magnus Bakken

Født: 4. november 1991
Bosted: Lillehammer

Magnus er en aktiv jazzmusiker som øver mange timer om dagen, spiller i en rekke band og har en god del spillejobber. Han interesserer seg for flere sjangere, både jazz, folkemusikk og klassisk, men i denne konkurransen deltar han som jazzmusiker.

Flere saker fra Innlandet