Hopp til innhold

Her er befolkningen mer enn 50-doblet i jula

Når 15.000 turister samles på Beitostølen, merkes det godt i fjellbygda. – Det er litt spesielt for oss som er her mye å oppleve rushtrafikk i jula, sier PR-ansvarlig.

Mye folk på Beitostølen

Mange har besøkt skiløypene på Beitostølen.

Foto: Bjørn B. Jacobsen

– Det er 293 fastboende på Beitostølen. Nå er det 15.000 personer her, sier PR-ansvarlig for Beitostølen resort, Bjørn B. Jacobsen.

Fjellbygda i Øystre Slidre har vært et yndet mål for mange turister denne jula.

– Vi kan jo by på noe som er en mangelvare mange andre steder i Europa – snø, sier Jacobsen.

Rekordjul

Bjørn B. Jacobsen

I FRILUFT: PR-ansvarlig Bjørn B. Jacobsen konstaterer at stadig flere vil ut i det fri og opp til fjells.

Foto: Bjørn B. Jacobsen / Destinasjonskirurgene

Flere av de store skidestinasjonene, deriblant Hafjell, Kvitfjell og Trysilfjellet melder om rekordbesøk denne jule- og nyttårshelga. Hytter og hotellrom er det knapt nok å oppdrive og i bakkene ser man sorte prikker tett i tett som farer ned fjellsidene.

– Det er jo ikke noe nytt med storinnrykk til Beitostølen, men det er helt uvanlig at det skjer i jula. Det har tidligere vært en veldig vanskelig periode for turistnæringa her, sier Jacobsen.

Det er både «faste» hyttefolk og langveisfarende turister som er samlet til jule- og nyttårsfeiring på Beitostølen. Både svensker, dansker og ikke minst engelskmenn har funnet seg til rette i Valdres.

Det er jo blant annet et resulatat av at charter-satsinga vår har fungert, sier Jacobsen.

Stor betydning

En slik trafikk betyr naturlig nok mye, ikke bare for skidestinasjonen, men for næringslivet og verdiskapningen i hele regionen.

– Reiselivet i Valdres genererte en omsetning på 1,1 milliarder i 2013, og det er en svært stor sum. At vi får et slikt storinnrykk vil betyr mye for hele regionen, sier Jacobsen.

Han trekker også fram at det har betydning i en helt annen sammenheng:

– Det er jo flott å konstatere at flere og flere vil til fjells, særlig siden dette er inngangen til friluftsåret 2014. Det å være i fjellet gir utslag på mange «good will-parametre», sier Jacobsen.

Flere saker fra Innlandet