Her er årets beste bilder

Kirsti Hovde er kåret til årets fotograf blant landets yrkesfotografer.

Årets bryllupsbilde
Foto: Åsmund Holien Moe

Hovde er fra Oppland og jobber til daglig i Lillehammer der hun har sitt portrettstudio. Og det er nettopp for sine portrettbilder at hun nå er premiert med den høythengende prisen «Årets Fotograf NFF 2015», melder Norges Fotografforbund.

Kirsti Hovde med beviset på at hun er kåret til årets fotograf.

PRISVINNER: Kirsti Hovde fra Lillehammer ble kåret til «Årets Fotograf NFF 2015» under utdelingen som fant sted på Union Scene i Drammen søndag 12. april.

Foto: Dagrun Reiakvam

– Å vinne denne prisen er en anerkjennelse av at det jeg gjør er bra, og det er selvfølgelig kjempestas! Jeg er både stolt og glad for at mine bilder trakk det lengste strået i konkurranse med så mange flotte fotografer som jeg har stor respekt for, sier Hovde til NRK.

Hovde forteller at hun som fotograf særlig er opptatt av å vise mennesker i ulike situasjoner.

– Jeg er først og fremst opptatt av å fotografere mennesker, og å gjøre en best mulig jobb i hverdagen som fotograf for folk på Lillehammer. Jeg elsker jobben min! sier hun.

– Bildene forteller historier

Kristi Hovde ble premiert for sine bilder «Snøfnugg», «Magnus», «June» og «Alopecia». Juryen uttaler følgende om årets fotograf:

«Årets fotograf viser en stor og variert bredde i sin kunnskap om kompo­sisjon og lyssetting. Portrettet av jenta i snøvær med det fine myke lyset og de duse tonene, og det mer klassiske og kontrastrike lyset viser en stor bredde. Bildene forteller historier, og man føler god kontakt med modellene. Å få antatt 4 bilder viser en jevnhet og styrke som er en vinner verdig.»

Kirsti Hovde vant prisen etter å ha oppnådd høyeste samlete poengsum av alle deltakere.

Snøfnugg - portrettbilde fra Årest Fotograf NFF 2015

VINNERBILDE: – Snøfnugg er et bilde av min egen lille Alva, fotografert ute i vakkert snøvær. Det er mange som har spurt om snøen er ekte, og det er den, forteller prisvinner Kirsti Hovde.

Foto: Kirsti Hovde

Viktig konkurranse

Norges Fotografforbunds landskonkurranse er Norges største fotokonkurranse for fagfotografer. Den er åpen for medlemmer i Norges Fotografforbund og andre yrkesutøvende fotografer.

160 fotografer har deltatt, og det er levert inn 619 arbeider fra hele landet.

Hver fotograf kan sende inn fire fotografier i klassene; Portrett, Bryllup, Barn, Familie/gruppe, Digitalt arbeid, Årets student/lærling og Åpen klasse. Fotografen med høyeste poengsum blir Årets Fotograf NFF. I tillegg til hovedvinneren «Årets Fotograf NFF», kåres det vinnere også innen ulike kategoriene:

Les: Hun får «kick» av å fotografere mennesker i gatene der hun ferdes.