Hopp til innhold

Her dras lastebilen ut av huset

Et hus i Follebu i Gausdal stod i fare for å rase sammen etter at en lastebil dundret inn i husveggen i dag morges. Se hvordan bergingsarbeidet gikk for seg!

En lastebil med kjørte torsdag morgen rett inn i et hus i Follebu i Gausdal. Føreren av lastebilen ble sittende fastklemt og er sendt til sykehus. Politiet frykter at huset delvis kan rase sammen.

Redningsarbeidet etter en lastebil kjørte inn i et hus ved fylkesveg 255 i Follebu i Gausdal har vært svært tidkrevende.

Lastebil kjørte inn i hus

Sjåføren av lastebilen ble lettere skadet i ulykken.

Foto: Anders Espe / NRK

Ulykken skjedde på fylkesveg 255 i Follebu tidlig torsdag morgen. Lastebilen skal ha kjørt inn i to møtende biler før den krasjet inn i trehuset som ligger like ved vegen.

Heldigvis var ingen hjemme i huset da ulykken inntraff. Huset fikk store skader, og det er satt opp støttestolper i stål for at det ikke skal rase sammen.

Føreren av lastebilen ble sittende fastklemt etter sammenstøtet, men ble frigjort og sendt til sykehuset i Lillehammer. Han er lettere skadet og tilstanden hans er stabil, ifølge Sykehuset Innlandet.

Tidkrevende bergingsarbeid

Bergingsarbeidet har vært tidkrevende. Huset som ble truffet fikk omfattende skader, og minst to av veggene ble delvis knust i sammenstøtet.

Rigmor Sæthre

Innsatsleder Rigmor Sæthre sier redningsarbeidet var tidkrevende.

Foto: Anders Espe / NRK

– Sikkerheten er det viktigste, så man må bare være tålmodig slik at bergingsarbeidet blir utført på en skikkelig måte, sier Rigmor Sæther, politiets innsatsleder på stedet.

Støttestolper i stål har blitt montert for å hindre at huset skal rase sammen. Men selv om redningsarbeidet har vært tidkrevende, gikk det knirkefritt ifølge innsatslederen.

Etterforsker ulykken

Sæther sier politiet foreløpig ikke kan si noe om hva som var årsaken til ulykken i dag morges.

– Vi må først snakke med sjåføren av lastebilen og vitner til ulykken.

Lastebilen er nå tauet bort og vegen er åpnet igjen på stedet. Men det pågår fremdeles opprydningsarbeid langs vegskulderen på ulykkesstedet, så politiet anmoder bilister om å kjøre forsiktig.

Lastebil kjørte inn i hus

Støttestolper måtte monteres på huset for å hindre at det skal rase sammen.

Foto: Monica Rikoll / NRK