Her blir det skiføre i helga

Til helga blir det flere muligheter for å prøve skiene. Det er laget løyper både i Trysil, på Sjusjøen, Dombås og på Beitostølen.

Langrennsåpning i Trysil torsdag
Foto: Hans Martin Nysæter, Destinasjon Trysi

Alt torsdag morgen kl. 8 åpner langrennsesongen på Trysil Knut Arena. Siden i vinter har 25.000 kubikkmeter med snø ligget lagret under celluloseflis. Nå er det mye av denne snøen spredt ut på ei seks kilometer lang og fem meter bred skiløype hvor det både blir plass til de som går klassisk og de som skal trene skøyting.

Tjukkelsen er ca 35 centimeter og løypa er åpen fra kl. 8 til 22. Nytt av året er at du må betale en avgift på 50 kroner dagen. Da er tilgang til garderober, toaletter og smørebu inkludert.

Mange har booket seg inn

– Flere grupper, lag og foreninger fra både Norge og Sverige har alt booket seg inn for helga, så her blir det full fart, sier Anders Wassgren, ansvarlig for idrettsopplevelser i Trysil. I alt har rundt 7000 booket seg inn i Trysil fra nå av og ut november. I tillegg regner Tryil med en del dagbesøk.

– Nå håper dere på kaldt vær framover?

– Selvfølgelig. Den lagrede snøen vil nok tåle noen mildværsdager, men vi håper på kuldegrader for å komme igang med egen snøproduksjon. Og at det snart kommer litt snø fra oven, sier han.

Tidlig på'n på Sjusjøen

På Sjusjøen var de rekordtidlig igang i høst med en drøy kilometer klar alt i slutten av september.

– Til helga håper vi at det skal være klart drøye 2 kilometer, sier Johannes Haukåssveen i Sjusjøen skisenter. Her er det skøyting som gjelder. Han håper på kjøligere vær slik at snøkanonene kan gå for fullt.

Helga 20.-22. november håper han mye skal være klart for da blir det skiskytter-åpning på Sjusjøen.

Løyper klare på Beitostølen og Dombås

På Beitostølen blir det løypeåpning fredag kl.16. Her er det lagret 30.000 kubikkmeter snø siden vinteren som var. En seks meter bred trasse med plass til både klassisk/fristil skal være klart til helga, står det å lese på hjemmesiden til Beitostølen.

På Dombås åpner en to kilometer løype søndag morgen. Her har det vært lagret 6000 kubikkmeter snø som nå skal taes i bruk.

Neppe alpinåpning før i midten av november

En sjekk NRK har foretatt ved endel anlegg i Sør-Norge viser at du nok må vente litt med å prøve alpinskiene. Her betyr kuldegradene alt. Stabilt kjølig vær, betyr full fart for snøkanonene. De fleste anleggene med stor snø produksjon håper å ha et tilbud klart i midten av november.