Årets største ølbeslag

Tollerne i Kongsvinger gjorde i natt årets største ølbeslag da de stoppet en bil med henger fullastet med 4000 liter øl og 300 liter vin.

Tilhengeren var full av øl

Tilhengeren var lastet til bristepunktet med øl.

Foto: Tollvesenet

Natt til i går ble en bil stoppet med 100 000 sigaretter i bagasjerommet og takboksen. I natt var fangsten øl.

Det var ved 02.30-tida at tollerne sto og ventet etter det som blir kalt sukkerveien. Denne veien går fra Bjørklangen til Charlottenberg og er altså ikke hovedveien mellom Kongsvinger og Charlottenberg. Men en vei som ofte blir brukt av smuglere.

– Vi sto slik at vi ikke var synlige fra veien. Vi så at det kom en bil som virket som det sjekket om kysten var klar. Vi lot den bilen kjøre forbi. Like etterpå kom det en stor bil med henger, sier kontorsjef ved tollvesenet i Kongsvinger, Morten Nystuen til NRK.

(Artikkelen fortsetter under bildet.)

Årets største ølbeslag

Til sammen fant tollerne 4000 liter øl i tilhengeren og bilen.

Foto: Tollvesenet

Tollerne stoppet bilen og fikk seg litt av en overraskelse da de åpnet hengeren og bilen. Hengeren var fulllastet med 1 584 liter øl. I kassebilen fant tollerne 2 415 liter øl og 300 liter vin.

Dette er årets største ølbeslag i Norge. Så langt i år er det beslaglagt 60 000 liter øl i Hedmark. Dette er en fordobling i forhold til samme periode i fjor. Tollerne i Kongsvinger har så langt beslaglagt 42 000 liter øl.

– Den svenske smugleren i 40-årene var ikke interessert i å fortelle hvor dette ølet skulle. Men saken blir nå etterforsket av politiet.

Beslaget beløper seg til 241 000 kroner i unndratte avgifter til statskassen.

Bilen og hengeren der tollerne fant 4000 liter øl og 300 liter vin.
Foto: Tollvesenet