Hopp til innhold

Hells Angels sier politiet lyver

Politiet mener Hells Angels har skaffet seg over 10 yngre sympatisører på Hedmarken de siste to åra. MC-klubben påstår at politiet lyver.

Ungdommer ned i 17-årsalderen er i de siste åra blitt rekruttert som sympatisører og støttespilllere for Hells Angels Hamar.
Det hevder politiet, som har kartlagt ungdommer som sympatiserer med klubben..::

NRK har mandag og tirsdag vært i kontakt med Hells Angels i Hamar flere ganger, og i en e-post skriver talsmann Morten Hoelstad følgende:

«Ser i dag at Ukkelberg fra Hamar politikammer uttaler seg på NRK-nett om at de i den siste tiden har registrert at unge rundt klubben her på Hamar rekrutteres inn. Hvor han har dette fra vites ikke, men jeg kan forsikre alle om at dette er positivt feil. Det er ren løgn fra Ukkelbergs side og det må du gjerne sitere meg på også.»

Hoelstad skriver videre:

«Det som forundrer oss er at de bare kan påstå dette og mye annet uten å bevise noe av det de sier.»

Ungdom ned til 17 år

Politiet mener Hells Angels Hamar inviterer ungdom til festene sine, som de så knytter kontakt med. Ungdommene får eller kjøper effekter som viser att de støtter klubben.

Kjell Kristian Ukkelberg

Politiinspektør Kjell Kristian Ukkelberg er bekymret over rekruttering av unge menn.

Foto: Halvor Mykleby / NRK

Politiinspektør Kjell Kristian Ukkelberg sier de stadig ser unge menn som er kledd i gensere, jakker og annet utstyr merket med logoen til Hells Angels.

Dette bekymrer politiinspektøren.

– I og med at de har fått dette utstyret, og får lov til å gå med det, så har de hatt kontakt med klubbene, og det bekymrer oss i politiet.

Lensmann i Ringsaker, Terje Krogstad, sier de har registrert unge menn ned til 17–18 år i miljøet rundt Hells Angels på Bergshøgda, og at alle de ungdommene som er fra Ringsaker har et kriminelt rulleblad.

– Rekrutterer i Forsvaret

I går fortalte NRK at politiet og Forsvaret er bekymra over det de mener er en bevisst rekruttering av forsvarsansatte til Hells Angels.

En våpensmed på Terningmoen i Elverum er Hells Angels-medlem i Hamar, men mista jobben i Forsvaret etter at han ble tatt med ulovlige våpen, stjålet fra Forsvaret.

Hells Angels i Hamar nekter for at våpensmeden fra Terningmoen ble rekruttert, fordi han var forsvarsansatt og våpenkyndig.

– Vi driver ikke aktiv rekruttering av militære, vi er ikke opptatt av hva folk driver med, men at de er bra folk, sier talsperson Morten Hoelstad.

Han sier at han har vært med i klubben i snart 25 år, og at våpensmeden fra Terningmoen er den første fra forsvaret som er medlem i klubben.

Flest i Løten og Stange

Våpensmeden kommer fra Løten, og det er her og i Stange flesteparten av de sympatiserende ungdommene kommer fra, ifølge politiet.

Politiinspektør Kjell Kristian Ukkelberg mener mange av de unge rekruttene til kriminelle MC-miljøer er naive, og ikke er klar over risikoen de utsetter seg for.

Har de først havnet i miljøet kan de bli værende der for alltid.

– Og der blir de gjerne pressa inn i straffbare handlinger, enten narkotikakriminalitet eller annen alvorlig kriminalitet. Da får de store problemer med å komme ut igjen og konsekvensene kan bli svært alvorlige, sier Ukkelberg.

– Stemmer ikke

Hells Angels i Hamar påstår at politiets observasjoner ikke stemmer.

– Vi har ikke noe crew, vi har aldri vært opptatt av det på Hamar. Politiet må gjerne være bekymra, men de har ikke noen grunn til det, sier talsmann Hoelstad.

Hells Angels på Hamar

Hells Angels lokaler på Hedmarken.

Foto: Ellen Borge Kristoffersen / NRK