Hege Storhaug samler inn penger til Carl I. Hagens valgkamp

En nystiftet komité skal samle inn penger for å få Carl I. Hagen inn på Stortinget. Med i komiteen er blant annet Hege Storhaug i Human Rights Service.

Hege Storhaug, HRS

FÅR STATSTØTTE: Carl I. Hagen er en av flere Frp-ere som har kjempet for å beholde statsstøtten til den innvandrings- og islamkritiske organisasjonen.

Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix

Hagen står på førsteplass på Fremskrittspartiets liste i Oppland til høstens stortingsvalg.

– Vi ønsker å gi ham penger til å drive valgkamp i Oppland. Stortinget trenger folk som er over 40 år på tinget, sier leder i Peter Meidell i pengeinnsamlingskomiteen «Carl I. Hagen på Tinget».

Meidell opplyser at pengene de samler inn, skal gå til annonser i aviser og på radio, og til annet pressearbeid.

– Forut for sin tid

Med i komiteen er også Hege Storhaug, kjent fra organisasjonen Human Rights Service (HRS), som blant annet driver det innvandrings- og islamkritiske nettstedet Rights.

– Uansett om man er venstre- eller høyreorientert er det et uomtvistelig faktum at Hagen var langt forut for sin tid på innvandringens potensielle konsekvenser, skriver Storhaug i en epost til NTB hvor hun forklarer sin støtte til innsamlingen.

Statsstøtten til HRS har lenge vært omdiskutert, og Carl I. Hagen er en av flere Frp-ere som har kjempet for å beholde den.

– Hagen er en av etterkrigstidens mest markante politikere i tillegg, og jeg mener således Stortinget er tjent med hans deltakelse der, skriver Storhaug.

Halvportrett av en smilende Carl I. Hagen.

DÅRLIGE MÅLINGER: Frp ligger an til å miste mandatet sitt fra Oppland. Det er Morten Ørsal Johansen som sitter på Stortinget for Frp i valgdistriktet i dag.

Foto: Alexander Nordby / NRK

Hagen: – Veldig positivt

Carl I. Hagen selv takker for initiativet.

– Jeg synes det er veldig positivt og veldig bra at det er noen som savner meg i Stortinget og Frps stortingsgruppe, sier han til NTB.

Han sier at han setter stor pris på støtten fra Hege Storhaug og setter ikke dette i sammenheng med hans egen innsats for å beholde statsstøtten til HRS.

Frp har i dag ett mandat inne på Stortinget fra Oppland. Ifølge siste fylkesmåling fra Gudbrandsdølen Dagningen i mai lå Frp an til å miste mandatet.

– Vi må kjempe, sier Hagen.

Han skal nå være aktiv rundt omkring i valgdistriktet.

– I går var jeg i Lena og holdt tale og besøkte en stor flott bondegård og lærte mer om landbruk. På vei tilbake puttet jeg brosjyrer i postkasser. Det skal jeg fortsette med.