Hopp til innhold

Har laget bil med musefellemotor

En bil som går på musefellekraft er en av oppfinnelsene som presenteres på oppfinnermessa i Grue.

Ida Marie Myklebust, Grue
Foto: Per Magnussen


– Det vanskeligste med å finne opp bilen, var å finne tingene som gjorde det til et coolt design, sier oppfinneren av musefellebilen, Ida Marie Myklebust fra Grue.

Det var stort engasjement på Oppfinnermessa i Grue i dag. Foruten musefellebilen, egenproduserte slips, smykker, og Knerten-figurer i alle former og fasonger.

Vil inspirere elever


Oppfinner-, teknologi- og designmessa holder til i Glåmdals-distriktet og har drevet på siden 1999. På folkemunne blir den kalt Oppfinnermessa .

Hovedtanken bak oppfinnermessa er å inspirere elever i grunnskolen til å være nysgjerrige, og bli interessert i realfag og teknologiske yrker.

Camilla Nygaard jobber med Oppfinnermessa.

– Vi vil skape engasjement hos barn og unge i hele Glåmdals-distriktet, få dem interessert i teknologi og design og være oppfinnsomme og kreative sjøl og aktive i nærmiljøet. Vi gir skolene nye oppgaver hvert år. Den oppgaven som ser ut til å ha slått best an i år, er Knerten-figurer, en oppgave til elevene i 1. til 4. trinn. Nå er vi spent hvem som blir kåret til vinner.

Kunnskapsløftet

Oppfinnermessa i Grue lover godt for produktutviklingenn i Glåmdal.

– Messa vokser for hvert år. Da er det viktig at skolene har råd til å komme hit og vise fram det elevene har lagd. I år har vi fått til en sponsoravtale slik at elevene blir kjørt hit med buss. Det ser vi resultatet av i dag, for her er helt fullt!

Camilla Nygaard sier Oppfinnermessa følger målene i Kunnskapsløftet.

– Det er viktig at vi ikke dreper barnas kreativitet. Engasjementet er en berikelse både for voksne og barn. Engasjementet har jo ungene fra starten av, så må vi voksne passe på at vi ikke dreper lysten til å være kreative, men støtter dem og dytter dem opp og fram.