Hopp til innhold

– Vi har bilder av jenter vi fortsatt ikke vet hvem er

Mange av de unge jentene som har vært inne til avhør har ikke visst at de har blitt filmet og fotografert av den overgrepssiktede 19-åringen. Og politiet sitter fortsatt med bilder av jenter de ikke har klart å identifisere.

Erik Trønnes

Politioverbetjent Erik Trønnes forteller at 19-åringen er siktet for fysiske overgrep mot ni jenter. Fire av jentene skal være under 14 år, de fem andre mellom 14 og 16 år. I tillegg til disse ni er mannen også siktet for å ha oppbevart både nakenbilder og filmer på datamaskinen sin av minst 20 mindreårige jenter.

Foto: Harald-Christian Eiken / NRK

Politioverbetjent Erik Trønnes sier det ikke er alt som lar seg gjøre å identifisere av materialet de har beslaglagt av film- og bildematerialet 19-åringen har hatt i sin besittelse.

– Vi har nye beslag fra forrige uke med datautstyr og telefoni som er til undersøkelse nå, og vi har ennå ikke fått resultatet av det, forklarer Trønnes.

19-åringen er siktet for fysiske overgrep mot ni jenter. Fire av jentene skal være under 14 år, de fem andre mellom 14 og 16 år. I tillegg til disse ni er mannen også siktet for å ha oppbevart både nakenbilder og filmer på datamaskinen sin av minst 20 mindreårige jenter.

Ei jente fra Hedmark, de andre fra Gudbrandsdalen

Ei av jentene han er siktet for å ha hatt seksuell omgang med er fra Hedmark, mens resten er fra Gudbrandsdalen, ifølge politioverbetjent Erik Trønnes ved Sel lensmannskontor.

Mannen har erkjent de fleste forholdene, men Trønnes vil ikke kommentere hvor mange av forholdene den siktede har erkjent.

– Han har erkjent de fleste forholdene, men ikke alle, sier Trønnes.

Samarbeider med politiet

Politioverbetjenten sier de har avhørt den siktede 19-åringen to ganger, og at han samarbeider med politiet.

Han opplyser videre at strafferammen er på inntil ti års fengsel for seksuell omgang med barn under 14 år.

19-åringens forsvarer, Kåre Lund, sier han fortsatt ikke vil kommentere saken etter siktedes ønske om å slippe oppmerksomheten i media.

Politiet har hatt ca 20 personer inne til avhør den siste uka.

Fikk den første anmeldelsen i sommer

Politioverbetjent Erik Trønnes forklarer at hele saken mot 19-åringen startet da de fikk inn en anmeldelse i sommer.

– Da ble mannen pågrepet og det var dommeravhør i saken. Dette ble fulgt opp med vitneavhør, og undersøkelse av tekniske bevis, forklarer han.

De tekniske bevisene bestod blant annet av filmer, og Trønnes forklarer at de la ned mye arbeid i å identifisere de ulike jentene mannen skal ha forgrepet seg på. Kartlegging via sosiale medier har stått sentralt i dette arbeidet.

– Det viste seg etterhvert at det dreide seg om mange flere jenter enn bare den første jenta som anmeldte saken i sommer, og i dag står vi overfor en stor overgrepssak, sier Trønnes.

Politadvokat Lars Rune Ringvik sier at saken slik den står i dag, er å anse som en alvorlig straffesak.

19-åringen ble varetektsfengslet tirsdag i forrige uke og løslatt lørdag kveld.

Flere saker fra Innlandet