Hopp til innhold

Har blitt helt i lokalmiljøet

Mange har latt seg imponere av Kenneth Birkenes fra ”Ingen grenser”. Nå får han mye oppmerksomhet fra folk rundt seg.

Kenneth Birkenes (th) og Hasse Sæteråsen.

Kenneth Birkenes selger jaktrifle til jeger Hasse Sæteråsen, fra Sørskogbygda, en av mange som ser 'Ingen grenser' på NRK 1.

Foto: Stein S. Eide

Kenneth Birkenes fra "Ingen Grenser"

Kenneth Birkenes

Foto: Inger-Marit Knap Sæby

31-åringen fra Elverum sier mange nå kommer innom jaktbutikken i Storgata i Elverum for å slå av en prat.

– Det er helt utrolig hva de får til. Andre folk bærer seg om de har litt vondt i en muskel, musklene deres er kanskje ikke der i det hele tatt. Så det er helt utrolig, en annen hadde gitt opp før en hadde begynt, sier kunde Hans Jørgen Sæteråsen.

– Det er mye trivelige folk som er innom og bare sier godt jobba. Det gir jo meg veldig mye, sier han.

Reality-serien, der Lars Monsen og 11 deltakere med ulike funksjonshemminger sliter seg gjennom Femundsmarka, danker ut de fleste andre programmer og har rundt en million seere. Deltakernes mål er å kjempe seg gjennom Femundsmarka fra svenskegrensa og komme frem til toppen av Snøhetta etter 30 dager.

– Jeg ville være med på programmet for å inspirere folk til å komme seg ut i skog og mark. Jeg ville vise at mye er mulig selv om prognoser og odds jobber mot deg hver dag når du er syk, sier Birkenes.

Har lurt døden tre ganger

Utfordringene under ekspedisjonen med Lars Monsen blekner mot kampen”Ingen grenser” - deltakeren i mange år har kjempet mot kreften, tre ganger har han lurt døden:

– Kreftformen jeg har hatt heter Erwings Sarkom. Det er en aggresiv beinkrefttype, men den rammer helst unge folk. Det er cirka åtte tilfeller i Norge av akkurat den typen, forklarer Birkenes.

Kenneth Birkenes

Kenneth Birkenes har fått mye oppmerksomhet for deltagelsen i programmet 'Ingen grenser'. Her sammen med ekspedisjonsleder Lars Monsen.

Foto: Håvard Jenssen/Mastiff

Han forteller åpenhjertig om kampen mot kreften. Om tøffe cellegiftkurer som holdt på å ta knekken på ham og svulsten som spiste opp så mye av foten at den gav etter.

Du gjør det du kan for å jobbe mot sykdommen, men den siste gangen var kroppen såpass bomba at da sa jeg rett og slett at nå orker jeg ikke mer.

Kenneth Birkenes

– Av en eller annen merkelig grunn så begynte plutselig systemet å fungere igjen.

Lykkelig med kone og barn

Med avstivet hofte har 31-åringen måttet lære å gå på nytt. Hordalendingen har slått seg ned med kone og barn i Elverum der han arbeider i en butikk som selger jaktutstyr.

– Det har forandra meg veldig mye på alle måter, sier Birkenes.

Nå skal det mye til for at han ikke står opp om morgenen.

– Tida vi har her går fort, så en må utnytte den og bruke den på best mulig måte, mener jeg.

Deltakerne i Ingen grenser 2

Deltakerne i Ingen grenser 2

Foto: Håvard Jenssen / Mastiff

Flere saker fra Innlandet