Håper sommerpensjonat hindrer dyredumping

HAMAR (NRK.no): Et søskenpar fra Hamar har startet et dyrepensjonat for smådyr. Nå håper de at satsingen kan hindre dumping av dyr i ferietida.

søskenpar fra hamar Har startet dyrehotell for å å hindre dumping.

Ole Marius Ekeberg og Malena Ekeberg Appel er innom flere ganger daglig for å sørge for at dyrene får et godt opphold.

Sommeren er ensbetydende med skrekkhistorier dyr som dumpe på de mest groteske måter for at eierne skal på ferie.

Ole Marius Ekeberg og Malena Ekeberg Appel startet smådyrpensjonatet for ett år siden. Dyrevennene håper at et slikt tilbud kan være med på å hindre at dyrene dumpes eller avlives.

– Et av hovedpoengene bak pensjonatet er å sikre dyrevelferden. Vi har sett at det er et stort behov for å oppbevare dyr, og det prøver vi nå å fylle, sier Ole Marius Ekeberg.

Lang erfaring med dyr

Søskenparet fra Hamar har lang erfaring med dyr. Begge har landbruksutdannelse og Ole Marius har jobbet med dyr i over ti år. Til vanlig driver de en hundeskole, men denne er nå utvidet til et smådyrpensjonat.

For tiden er seksten marsvin, to hamstere og én kanin inne til kost og losji. De tar også i mot fugler, men ikke hunder og katter.

Dyrepensjonat i Hamar

Dyrene viser ale tegn til trivsel under oppholdet.

Foto: Bjørn Opsahl / NRK

Målet er at dyrene skal ha det like godt som sine ferierende eiere. På pensjonatet får de løpe fritt og slipper å være innestengt i bur hele tiden.

Dyrene kan også få seg et bad og klippet klør og pels under oppholdet. Trivsel står i sentrum på Mjøsa hundeskole og smådyrpensjonat.

– Man merker fort på dyr om de trives eller ikke. Her har vi en binge der de kan løpe fritt og det er tydelig at de setter stor pris på å komme seg ut av buret.

– Høy standard

De fleste dyra har et ferieopphold på mellom en og to uker. Og i ferien overlates ingenting til tilfeldighetene.

– Noen av eierne har med egen mat og vi vil vite om det er noe dyrene ikke tåler. Vi er innom tre ganger om dagen for å stelle og gi mat, og det er viktig at opphold holder en høy standard, sier Malena Ekeberg Appel.