Hopp til innhold

– Veldig bra at Øygard-saken er over

Det er litt over to år sida vagværene opplevde at bygdas fremste mann ble sikta for seksuell omgang med ei mindreårig jente. Det har vært to år med mye oppmerksomhet de ville vært foruten.

Det er litt over to år sida vagværene opplevde at bygdas fremste mann ble sikta for seksuell omgang med ei mindreåring jente. Det har vært to år med mye oppmerksomhet de ville vært foruten.

Øygard-saken har satt sitt preg på innbyggerne i Vågå, hvor flere har vegret seg for å si hvor de kommer fra.

Sverre Damstuen, leder Vågå Ap

Sverre Damstuen, leder Vågå Ap, håper at Øygard-saken nå har fått en ende.

Foto: Erlend Moe / NRK

– Det er veldig bra at saken at saken er over, slik at bygda kan får ro og at vi kan slippe å få mer negativ oppmerksomhet i media, sier Jorunn Heier, en av de drøyt 4000 innbyggerne i kommunen.

Hun er en av flere vagværinger NRK har snakket med som sier de er glade for at saken endelig er over.

– Håper på et punktum

Lederen for Arbeiderpartiet i Vågå, Sverre Damstuen uttrykte også lettelse etter Rune Øygard ble dømt til fengsel i Høyesterett i dag.

– Jeg syns det blir godt, hvis vi nå får satt et punktum for saken, sier Damstuen.

Nå er både skyldspørsmålet og straffeutmålinga avgjort, så nå håper lederen for Øygards parti at saken er opp og avgjort.

– At denne dommen kommer nå betyr kanskje ikke så mye, det var spesielt i starten på denne saken at det var ekstra vanskelig for Vågå-samfunnet, og litt vanskelig for partiet vårt også. Det var vanskelig å forholde seg til at noen i partiet hadde utført disse handlingene, sier Damstuen.

– Partiet er styrket

Lederen sier at partiet for lengst har avklart at Øygard ikke skal ha noen verv, hverken i partiet eller i kommunen.

– Når slikt skjer så har det vært mange som ikke har hatt det bra, nå håper jeg at vi kan leve videre og se framover, sier Damstuen.

– Men når partiets klare frontfigur blir dømt, så må det kanskje til et gjenoppbyggingsarbeid?

– Partiet tror jeg ikke har tatt så mye skade, kanskje har vi heller blitt styrket. Jeg føler at vi nå står mer samlet. Vi har en ung og entusiastisk ordfører, som er samlende også for opposisjonen, det skjer mye positivt framover, sier Damstuen.

Blir ikke ekskludert

Kjersti Stenseng, leder Oppland Arbeiderparti

Kjersti Stenseng, leder Oppland Arbeiderparti, sier at det nå ikke er aktuelt å drøfte ekskludering av Øygard fra Arbeiderpartiet.

Foto: NRK

Fylkesleder for Oppland Arbeiderparti sier at det ikke blir aktuelt å ekskludere Rune Øygard fra Arbeiderpartiet.

– Spørsmålet om eksklusjon er ikke aktuelt nå, det er ikke noe vi skal drøfte. Nå har Øygard fått en endelig dom, og han har ingen roller i Arbeiderpartiet, sier fylkesleder i Oppland Arbeiderparti, Kjersti Stenseng.

– Hvorfor er ikke spørsmålet om eksklusjon aktuelt?

– Han har ingen roller i partiet, gjentar Stenseng.

Heller ikke leder av Vågå Arbeiderparti, Sverre Damstuen, sier at det på nåværende tidspunkt er aktuelt å be sentralstyret i Arbeiderpartiet om å ekskludere Rune Øygard fra partiet.


Flere saker fra Innlandet