Hopp til innhold

Han tar over etter 81 års Ap-styre

Erik Sletten fra Senterpartiet er Trysils nye ordfører, etter en 81 års sammenhengende rekke av Arbeiderparti-ordførere. – Uvirkelig følelse, sier Sletten.

Erik Sletten

MÅLRETTET: Erik Sletten er Trysil nye ordfører. Han ønsker å være en samlende og tilstedeværende ordfører for innbyggerne, som er til å stole på.

Foto: Privat

Trysil har som mange andre Innlands-kommuner vært en Arbeiderparti-bastion. Landets største parti har styrt Trysil siden før krigen (1934), men etter høstens kommunevalg blir det en endring.

Erik Sletten fra Sp blir Trysils ordfører de neste fire årene.

– Det er en uvirkelig følelse, rett og slett. Vi har jobbet hardt for dette. Nå ser vi fremover og gleder oss, sier Sletten til NRK.

Forhandlet med de borgerlige

Sletten har vært i forhandlinger med den borgerlige siden, og overtar makten med støtte fra Høyre og Frp. Høyres Knut Løken blir varaordfører.

– Vi har hatt gode samtaler med alle samarbeidspartnere, og ut fra dem har vi kommet frem til denne enigheten. Så det har vi god en følelse for, sier Trysils nye ordører om forhandlingene.

Knut Løken

VRAORDFØRER: Høyres Knut Løken blir varaordfører de neste fire årene, etter å ha ingått samarbeidsavtale med Senterpartiet og Fremskrittspartiet.

Foto: Grete Myrvold Rydje

Fordoblet seg i kommunen

Senterpartiet gjorde et gjorde et brakvalg i Trysil, og mer enn fordoblet sine mandater i kommunestyret, fra 6 til 13 representanter. Sletten mener suksessen rett og slett skyldes en tydelig politikk:

– Vi har hatt et veldig tydelig og konkret program. Og jeg tror faktisk at folk setter seg såpass godt inn i politikk at de får med seg hva vi mener. Så tror jeg også at ungdommen har gitt oss solid støtte. I skolevalget fikk vi 33 prosent av stemmene.

Vil være en tydelig ordfører

På spørsmål om hva han mener har vært de viktigste sakene, er svaret følgende.

– Kommunesammenslåing og rovdyrpolitikk er helt klart viktige saker i Trysil og i distrikts-Norge. Dette gjelder spesielt i Trysil og grensekommunene.

Hva slags type ordfører ønsker så Sletten å være, hvordan ønsker han å fremstå?

– Jeg ønsker å være en ordfører som er tydelig og til stede for innbyggerne. En man kan stole på og prate med. Det er rett og slett slik jeg er, avlutter Sletten.

Flere saker fra Innlandet