Han er nominert til «årets ildsjel»

Vidar Antonio Alberti (54) fra Hamar er den første som er nominert til prisen «årets ildsjel», for sitt arbeide for multifunksjonshemmede.

Vidar Antonio Alberti og Tora Berger.

Det var tidligere skiskytter Tora Berger, som nettopp har lagt skiene og børsa på hylla, som kom med den glade nyheten og overraskelsen til den nominerte ildsjelen Vidar Antonio Alberti. 10. januar er det klart hvem som vinner prisen, under Idrettsgallaen.

Foto: Bjørn Opsahl / NRK

Vidar Antonio Alberti (54) fra Hamar har et brennende hjerte for de som ikke er like mobile som en gjennomsnitts nordmann, nemlig de funksjonshemmede.

I dag ble det klart at engasjementet virkelig blir satt pris på, både lokalt og av toppene i idretts-Norge. Som førstemann er nemlig Alberti nominert til «årets ildsjel», en pris som skal deles ut under Idrettsgallaen 10. januar.

Skiskytterdronningen var budbringer

Og det var ingen hvem som helst som kom og overbrakte nyheten, nemlig den nypensjonerte skiskytterdronningen Tora Berger. Både nyheten i seg selv, og kjendisen som presenterte den, gjorde at ildsjelen i noen sekunder fullstendig mistet munn og mæle, og fikk svetteperler i pannen.

– Det var veldig overraskende, jeg er helt sjokkert, sier den nominerte Alberti, etterfulgt av en glad, trillende latter.

Og han var ikke rent lite takknemlig over å få slik heder:

– Det er veldig stas at det blir satt så pris på, det arbeidet jeg gjør.

Se video:

Første nominerte til "Årets ildsjel" er klar.

Idrett for de funksjonshemmede

Alberti er plukket ut av juryen for sin jobb for multifunksjonshemmede. Han står bak lokallaget av Funkis, og har etablert originale idrettsaktiviteter som el-innebandy (!), kjelkehockey, kajakk, sitski og annet for multifunksjonshemmede på Hedmarken.

Tora Berger, som er et av jurymedlemmene for neste års idrettsgalla, synes Vidar Antonio Alberti var et svært naturlig valg.

– Ut fra søknadene som kom, syns jeg han var en verdig kandidat . Det er viktig å engasjere alle, så alle kan få være i aktivitet, sier OL-vinner og verdensmester Berger.

Les også:

Nominert av kompisen

VM i Ruhpolding 2012

Tora Berger har vunnet VM-gull i fleng, og ble olympisk mester i vinter. Hun mener at Vidar Antonio Alberti gjør en viktig jobb for at alle uansett fysisk utgangspunkt skal få være i aktivitet.

Foto: Larsen, Håkon Mosvold / NTB scanpix

Alberti ble nominert av kompisen Trond Morten Osvold. Og Osvold er ikke i tvil om betydningen av kompisens innsats.

– Vidar har stått på barrikadene for funksjonshemmede i mange år og vært en viktig drivkraft, sier Osvold til NRK.

Og han sier at han har fylt det tomrommet som mange ellers ville hatt.

– Hadde ikke han vært der, hadde vi rett og slett ikke hatt disse aktivitetene. Og for mange av dem er dette den eneste aktiviteten de har i løpet av uka, og som de ser frem til.

Osvald håper at honnøren vil bidra til at hans venn blir motivert til å holde på enda lenger.

– Det er viktig å ta vare på sånne som deg, som ser mulighetene og ikke begrensningene, og gi deg denne oppmerksomheten, sier Osvald og ser bort på den stolte kompisen sin.

Ungene er motivasjonen

Hva er det så som motiverer en ekte ildsjel, til å holde på time etter time, dag etter dag, gjennom mange år?

– Det er gleden hos ungene rett og slett. Jeg vet at de har ikke så mye å holde på med ellers. Så det motiverer meg hver eneste uke, sier Vidar Antonio Alberti.

Og etter at han hadde fått summet seg, og ble spurt om hvordan det var å få kunngjøringen og nominasjonen av den olympiske mesteren Tora Berger, svarte han med glimt i øyet:

– Det syns jeg er på sin plass!