HamKam tapte for Molde

HamKam klarte ikke å følge opp den sterke prestasjonen fra forrige helg. Laget tapte 1-2 for Molde på Briskeby mandag kveld.

HamKam mot Molde

Tomålsscorer Oluwasegun Abiodun fra kamp mellom Ham-Kam og Molde(arkiv)

Det var hjemmelaget som startet best på Briskeby. Brennhete Oluwasegun Abiodun nikket inn 1-0 etter bare 16 minutter etter fint forarbeid av Roman Kienast. HamKam var også det beste laget de første 25 minuttene, men Pape Paté Diouf ordnet 1-1 og balanse i pauseregnskapet da Petter Rudi spilte ham fint gjennom på sju meter.

Ivar Rønningen var sjanseløs på den følsomme yttersiden i det lengste hjørnet etter 28 minutter.

Dioufs omgang

Pape Paté Diouf viste seg fram i slutten av første omgang. Etter pause var han et angrep alene. Et temposvakt HamKam-forsvar hadde store problemer med den fotrappe senegaleseren, som godt kunne ha scoret enda flere i sin debutkamp. Scoret burde også Matej Mavric gjort da han nikket i stolpen fra en halv meter etter 49 minutter.

Men drøye 20 minutter før slutt fikk Diouf fullbyrdet sin drømmedebut. Toni Kallios innlegg traff afrikaneren perfekt, og med en lekker førstetouch ekspederte han ballen til side for Rønningen i HamKam-målet.

Brøt forbannelsen

Ståle Solbakken på tribunen

HamKam har vanligvis hatt et godt tak på Molde på Briskeby, men tidligere trener Ståle Solbakken på tribuneplass fikk se sine tidligere elever levere 25 minutter med meget god fotball, før det var duket for Diouf-samba.

Dermed brøt Molde Hamar-forbannelsen, som har resultert i kun to seirer på tolv forsøk siden 1987. I fjor endte tilsvarende kamp med 4-1-seier til de grønne og hvite, som landet pladask på bakken etter den oppsiktsvekkende seieren mot Rosenborg forrige helg.

Etter mandagens tap er det bare som målforskjell som holder HamKam unna kvalifiseringsplassen, mens Molde avanserte til 7. plass. (©NTB)