- Vi spilte ball i hatt med dem

HamKam knuste Strømmen på bortebane søndag ettermiddag. Også Kongsvinger slo til med storseier.

HamKam-trener Vegard Skogheim

Ved pause sto det 0-0 i denne kampen i 1.divisjon. Etter pause rant målene inn for Hamarlaget. Hamarsingene ga seg ikke før det sto 0-4 i målprotokollen mot laget fra Romerike.

0-1 kom ved Ørjan Berg Hansen etter 47 minutter, 0-2 ved Tore Andreas Gundersen etter 57 minutter, 0-3 ved Christer Jensen etter 72 minutter og 0-4 ved Tore Andreas Gundersen etter 76 minutter.

- Vi kontrollerte førsteomgangen også, men vi var ikke så giftige. Når vi får to mål kjapt i andre omgang gir Strømmen litt opp og vi spiller ball i hatt med dem den siste halvtimen, sa en fornøyd HamKam-trener Vegard Skogheim til NRK etter kampen.

Håper på kvalifisering

Seieren gjorde godt for laget etter to tap på rad og ustabile resultater.

At Ranheim tapte mot Sandefjord er også gode nyheter for HamKam i kampen om å bli blant de seks beste og dermed få spille kvalifisering om opprykk til den øverste serien. Laget ligger etter søndagens runde på 7.plass på tabellen.

- Jeg tenker ikke så mye på tabellen, og er mer opptatt av hva vi skal gjøre i neste kamp mot Start. Men vi har selvfølgelig lyst til å få kvalifiseringskamper, understreker Skogheim.

Kongsvinger vant over Alta

Også Kongsvinger slo til med en firemålsseier søndag. KIL slo Alta, som ligger nest sist på tabellen, 4-0 hjemme på Gjemselund.

Her kom alle målene i første omgang. Olav Tuelo Johannesen scoret ekte hattrick med tre mål i samme omgang, før Christian Aas satte inn 4-0 etter 43 minutter.

Kongsvinger ligger på 9.plass på tabellen etter søndagens runde, med fem poeng opp til kvalifiseringsplass.