HamKam melder ikke oppbud

HamKam melder ikke oppbud. Det bestemte styret i klubben nå i ettermiddag. Ifølge en pressemelding er den økonomiske situasjonen fortsatt vanskelig.

Morten Kristiansen

Hele denne uka har styreleder Morten Kristiansen fortalt om gamle HamKam-profiler som har kausjonert for hundre tusener av kroner til opptak av lån for å gi klubben nødvendig likviditet.

Foto: Ola Bjørlo Strande

Styret i HamKam har sittet i møte siden klokka ni i dag tidlig. Dagen i dag var fristen styret hadde gitt seg selv for om at den tradisjonsrike klubben måtte gå til skifteretten eller ikke.

Manglet 3,2 millioner

Det var torsdag den 26. juni, at styret i HamKam innkalte til pressekonferanse og fortalte at de ville begjære oppbud hvis de ikke fikk inn 3.2 millioner kroner innen 1. juli klokka 12.

Årsaken var svikt i sponsorinntekter og publikumsinntekter, mye grunnet de dårlige sportslige resultatene.

Samme kveld startet jobben med å redde fotballklubben, nok en gang.

Gamle spillere stiller opp

Hele denne uka har styreleder Morten Kristiansen fortalt om gamle HamKam-profiler som har kausjonert for hundre tusener av kroner til opptak av lån for å gi klubben nødvendig likviditet. De mest kjente profilene er FC Københavnsjef Ståle Solbakken og mannen med flest kamper for HamKam, Cato Erstad.

Trener Sørensen må gå

I dag kom beskjeden om at trener Peter Sørensen må gå og at spillerlønningene må kuttes. Klubben ble enige med Sørensen i går kveld, og han slutter uten at det koster HamKam noen penger.

Peter Sørensen ble hentet inn i et forsøk på å snu den dårlige trenden i klubben, men mange skadde spillere og nå den økonomiske situasjonen gjorde det vanskelig.

– Jeg vil uttrykke stor respekt og anerkjennelse for den velvilje Peter viser til å hjelpe klubben, sportslig og økonomisk, sier styreleder Morten Kristiansen.