Sørensen må gå og spillerlønningene kuttes

HamKam mangler fortsatt mye penger. Styret sitter i nytt møte nå for å avgjøre om det blir konkurs eller ikke.

HamKam-trening

Styret i HamKam vil kutte spillerlønningene med 30 prosent.

Foto: Ola Bjørlo Strande / NRK

Morten Kristiansen

Styreleder i HamKam, Morten Kristiansen har jobbet hardt den siste uka for å skaffe penger til klubben og unngå konkurs.

Foto: Ola Bjørlo Strande

Styret i HamKam møttes klokka 09 i dag tidlig. Det ble spekulert i at de nå hadde nok penger til å unngå konkurs. Men situasjonen er ikke avklart ennå.

– Vi er ikke i mål, sier Morten Kristiansen i en pressemelding. Selv om vi har fått på plass mange avtaler som i sum dreier seg om mye penger, kan vi ikke være sikre på at vi kommer i mål.

Mangler betydelige beløp

Det er fortsatt stor usikkerhet knyttet til videre drift, da det fortsatt mangler betydelige beløp.

– Det fremstår i dagens HA som om klubben er reddet, men det er dessverre ikke tilfelle. Styrets medlemmer jobber dag og natt med å finne løsninger på klubbens utfordringer, men det er store beløp som skal kuttes, skriver Kristiansen.

Kutter spillerlønninger

Spillerne i HamKam ble i dag varlset om et kutt i lønningene på 30 prosent.

– Det er dessverre helt avgjørende at vi får kuttet kostnader i spillerlønninger også. Vi har dessverre ikke noe valg hvis vi skal redde klubben fra oppbud, sier Kristiansen.

Sørensen slutter

Peter Sørensen

Danske Peter Sørensen håpet å få HamKam til å score mål igjen, men slik ble det ikke.

Foto: Frode Meskau

Samtidig er det klart at trener Peter Sørensen er løst fra kontrakten sin. Klubben ble enige med ham i går kveld, og han slutter uten at det koster HamKam noen penger.

Peter Sørensen ble hentet inn i et forsøk på å snu den dårlige trenden i klubben, men mange skadde spillere og nå den økonomiske situasjonen gjorde det vanskelig.

– Jeg vil uttrykke stor respekt og anerkjennelse for den velvilje Peter viser til å hjelpe klubben, sportslig og økonomisk, sier styreleder Morten Kristiansen.

Avgjørelse i dag

Styret i HamKam møtes igjen senere i dag for å ta den endelige beslutningen om klubbens videre skjebne.

Tre timer før fristen er det fortsatt betydelige beløp som må kuttes, samt at det gjenstår mye på inntektssiden, melder styret.

Elendig sesong

Det var torsdag den 26. juni, at styret i HamKam innkalte til pressekonferanse og fortalte at de ville begjære oppbud hvis de ikke fikk inn 3.2 millioner kroner innen 1. juli klokka 12.

Årsaken var svikt i sponsorinntekter og publikumsinntekter, mye grunnet de dårlige sportslige resultatene.

Samme kveld startet jobben med å redde fotballklubben, nok en gang.