Hamar forbereder seg på Isac Elliot-hysteri

Det kan bli mye skriking og hyling når det finske ungjenteidolet Isac Elliot starter norgesturneen i Hamar. Billettene ble utsolgt i løpet av et døgn til kveldens konsert.

Isac Elliot

FINSK SUPERSTJERNE: 13 år gamle Isac Elliot fra Finland har tatt ungjentene med storm. Han omtales gjerne som Finlands Justin Bieber. Han er nå aktuell med sitt andre album «Follow Me».

Foto: Kim Erlandsen

Et eget sikkerhetsselskap er leid inn for å holde orden på konsertarenaen i kulturhuset i byen. I tillegg kommer Frivillige fra Røde Kors til å være der som stiller med seks personer pluss bistand fra tre sykepleiere.

– Vi vet jo fra tidligere konserter med Isac Elliot at det har forekommet at flere har besvimt og måtte bæres ut. Vi har beredskapen i orden i forhold til det. Så vi har med utstyr som vannflasker, oksygen, bårer og en ambulanse. Og så har vi et telt som skal fungere som behandlingssted hvis det er noen som trenger behandling og litt ekstra oppfølging, sier Mariann Mikkelsen i Hamar Røde Kors.

– Han bryr seg veldig om fansen

13 år gamle Isac Elliot fra Finland har tatt ungjentene med storm. Han omtales gjerne som Finlands Justin Bieber. Han er nå superaktuell med sitt andre album «Follow Me». Flere tenåringsjenter som NRK snakket med hadde store forventningsfulle til konsertene med idolet.

– Han er veldig, veldig kjekk. Og så er han veldig flink til å synge. Og så lager han veldig bra sanger med fin tekst, sier en av dem.

– Det virker som han bryr seg veldig om fansen. Han har Instagram og legger ut bilder og oppdaterer seg på Facebook, og prøver å ha litt kontakt med fansen, forteller en annen jente.

God sikkerhet

Politiet er i beredskap i forbindelse med konserten, og skriver på Twitter at folk bør reise kollektivt:

"Isac Elliot-konsert på #Hamar i dag. Unngå kø og kaos, bruk buss eller p-plasser utenfor sentrum." skriver de.

Mariann Mikkelsen i Røde Kors mener sikkerheten rundt arrangementet skal være godt ivaretatt. Hun er likevel spent på intensiteten blant det unge publikummet i Hamar kulturhus når konserten starter klokka 1930 i kveld.

– Vårt hjelpekorps har jo lang erfaring med sanitetsvakter på ulike konserter og idrettsarrangementer. Men muligens ikke i så stor skala som dette arrangementet i kveld. Intensiteten blant publikum vil nok være mye større enn vi er vant til. Men vårt mannskap har erfaringen og rutinene inne, så jeg tror at folk skal føle seg trygge og bli godt ivaretatt, sier hun.

Har du ikke mulighet til å dra til Trondheim og se tenåringsidolet Isac Elliot på scenen? Fortvil ikke, du kan se ham live her.

SE KONSERTEN: 22. august besøkte Isac Elliot Trondheim og her kan du se hele konserten han holdt.