Hamar Arbeiderblad: Krangel før drapet

Den drapssiktede ektemannen skal i avhør ha sagt at en krangel førte til handlingen som gjorde at Janne Jemtland døde.

Janne Jemtland og funnsted

FUNNET DØD I GLOMMA: Flere satt ned blomster og tente lys ved Glomma der Janne Jemtland ble funnet.

Det skriver avisa Hamar Arbeiderblad onsdag kveld.

Ektemannen sitter varetektsfengsla og er sikta for forsettlig drap. Han erkjenner ikke straffskyld for drapet, men skal ha forklart at han hadde en rolle i saken.

Kritiserte politiet for reaksjonstiden – nå er han siktet for drap

Mannens forsvarer Ida Andenæs sier til NRK i kveld at hun ikke ønsker å kommentere innholdet i det Hamar Arbeiderblad melder.

Begraves på fredag

Fredag begraves Janne Jemtland i Veldre Kirke i Brumunddal. 36-åringen ble funnet død i Glomma i Våler 13. januar, åtte mil fra boligen sin i Ringsaker. To uker tidligere hadde ektemannen meldt henne savnet.

Det var først etter at han ble pågrepet av politiet og siktet for forsettlig drap at han i avhør forklarte hvor hun var.

Ektemannen har forklart politiet hvor de kan finne liket

Janne Jemtland hjemsted

DREPT HJEMME: Politiet mener at Janne Jemtland ble drept hjemme på eiendommen.

Foto: Bjørn Erik Rygg Lunde / NRK

I forrige uke gikk politiet ut med opplysninger om at de mener Janne ble drept hjemme på eiendommen. Etterforskerne har ikke gått ut med hvordan hun ble drept. De har heller ikke sagt noe om hvordan blodspor fra den drepte kvinnen kunne ha havnet i snøen flere kilometer fra boligen deres.

TV2 skrev denne uken at politiet undersøker om ektemannen kan ha fraktet bort snø som inneholdt blod fra gårdsplassen ved huset deres.

Mens Janne Jemtland fortsatt var savnet og politiet hadde funnet to blodspor med noen kilometers avstand uttalte politiadvokat Andre Lillehovde vand der Eyden at politiet ikke utelukket at blodsporene kunne være plantet.

Kan ikke utelukke at blodspor er plantet

Nye avhør i neste uke

Politiet vil i kveld overfor NRK ikke kommentere opplysningene om at ektemannen skal ha forklart at han og Janne kranglet før hun ble drept.

Vi ønsker ikke å gå ut med nye opplysninger nå, sier kommunikasjonssjef i politiet i Innlandet Heidi Sørskog.

Hun sier det blir gjennomført nye avhør av den siktede i neste uke. Etter det vil politiet gi mer informasjon.

Bistandsadvokat for de to barna til ekteparet, Inger Johanne Reiestad Hansen, vil heller ikke kommentere opplysningene.

– Generelt kan jeg si at det nå er kort tid til begravelsen og man bør kanskje besinne seg i å spekulere i hendelsesforløpet, sier hun.

Bistandsadvokat for barna til Janne Jemtland, Inger Johanne Reiestad Hansen

BELASTENDE: Bistandsadvokat for barna til ekteparet Jemtland, Inger Johanne Reiestad Hansen, sier spekulasjonene kan være belastende for barna.

Foto: Lars Erik Skrefsrud / NRK

Familien har opplyst at de tillater at media er til stede under begravelsen og dekker saken, men i samarbeid med politiet setter de klare grenser og ber offentligheten respektere privatlivets fred.