Gyda Enger fra Hernes vant NM

Gyda Enger fra Hernes ble storbakkemester Vikersund.

Video Gyda Egner: - Takler konkurranser bra

I Anette Sagens skadefravær, sikret Gyda Enger sitt første norgesmesterskap i hopp lørdag. Hernes-hopperen slo hjemmefavoritten Line Jahr med overlegne 17,1 poeng i storbakkerennet.

Kjempehopp på 110 m

Gyda Enger vant NM

Gyda Enger fra Hernes IL vant NM i hopp for kvinner i Vikersund lørdag.

Foto: Bendiksby, Terje / Scanpix

Enger vartet opp med et kjempehopp på 110 meter i annen omgang. Det var suverent lengst blant de sju jentene som stilte i kvinneklassen. Hernes-jenta var også lengst i første omgang med 102 meter.

- Jeg var helt sikker på at Line Jahr skulle slå meg ettersom hun hoppet på hjemmebane, men annethoppet mitt var helklaff, og da ser jeg ingen grunn til å holde jubelen tilbake. Jeg er kjempeglad, sa Gyda Enger.

17-åringen fra Hedmark har en sølv- og en bronsemedalje i NM fra før. Hun er den sjette jenta som ble norgesmester i hopp for kvinner etter Anette Sagen (12 ganger), Henriette Smeby, Live Frisak, Line Jahr og Helena Olsson Smeby.

- Skuffet over sølv

Line Jahr, normalbakkemester foran Enger i 2008, ga klart uttrykk for at hun var skuffet over sølvet, hennes tolvte sådan i karrieren.

- Ingenting klaffet. Jeg presterte under pari i alle hoppene mine og fortjener ikke å vinne med slik innsats. Men jeg lover å komme sterkt tilbake. Det er noe som heter VM i Oslo om en stund. Jeg ser fram til å hoppe der, fortalte Jahr.

Gyda Enger, Line Jahr og Maren Lundby

Gyda Enger (midten) fra Hernes IL vant NM i hopp for kvinner. Line Jahr (t.v.) ble nummer to, mens tredjeplassen gikk til Maren Lundby under lørdagens hopprenn i Vikersund.

Foto: Bendiksby, Terje / Scanpix

Kun sju deltagere

Ingen av jentene ønsket å kommentere det faktum at bare sju deltakere stilte i et NM.

- Det er bare å konstatere at vi som er med, holder et bra nivå. Så får vi håpe flere vil satse på damehopping i årene fremover, mente Jahr og Enger.

Maren Lundby fra Kolbukameratene sikret seg bronsemedaljen, hennes tredje i karrieren, i NM storbakke for damer. (©NTB)