Hopp til innhold

Gründerbedrift med italiensk oppsving i korona-krisen

Italienske bedrifter strømmer til den lille bedriften LangO i Hamar. Nå må de ansatte flere folk.

Katie Helset og Nils Helset i LangO i Hamar,

Nå om dagen styrer Katie Helset og Nils Helset bedriften sin fra hjemmekontoret i Hamar.

Foto: Privat

– Italienske bedrifter har ofte klasseromsundervisning for sine ansatte, men det kan de jo ikke nå. Derfor ser de etter andre måter å gjennomføre språkkursene på, sier Nils Helset i LangO.

Han og kona Katie Helset startet bedriften LangO i 2014 og lanserte sin egen språklæringsplattform i 2017. De tilbyr skreddersydde, digitale engelskkurs til norske og internasjonale bedrifter og har 22 lærere rundt omkring i Europa.

Og nå skal de ansette flere.

– Ja, det blir nok til det. Vi er i en prosess med å utvide nettverket for å få inn flere lærere til de nye kundene våre, sier Nils Helset.

De hadde allerede mange italienske bedrifter på kundelista, men etter at korona-pandemien slo til, har markedet i Italia økt med 30–40 prosent.

– Mange italienere er dårlige i engelsk og før skjedde mye av språkopplæringen ansikt til ansikt. Det er ikke lenger mulig og derfor er våre digitale løsninger ettertraktet for bedrifter som jobber i et internasjonalt miljø, sier Helset.

Også bedrifter i Spania og Portugal etterspør flere digitale kurs nå.

Deler erfaringer under pandemien

LangO er fortsatt en ny og liten bedrift og Nils og Katie Helset er glade for utviklingen de ser nå. Men de prøver også å gi noe tilbake i denne kriseperioden.

– Vil kjører noen kampanjer med gratis sessions, både med bedrifter i Norge og utlandet, hvor vi deler kompetanse og erfaring med de kundene vi allerede har. Og så deler vi opplevelsene våre fra forskjellige land i den situasjonen vi er i nå, sier Nils Helset.

Nils Helset og Katie Helset i LangO.

Nils Helset og Katie Helset opplever stor pågang på sine digitale språkkurs nå som ingen undervisning kan skje ansikt til ansikt.

Foto: Privat

LangO er inkubator-bedrift hos Klosser Innovasjon AS, noe som innebærer at de får subsidiert veiledning og bistand over tid. Gjennom Klosser Innovasjon har de også fått tilgang til et bredt nettverk.

Sjonglering på hjemmebane

Det hele startet med at Katie Helset, som er halvt engelsk og halvt fransk, slet med å finne seg jobb i Norge. Hun startet med engelskundervisning for barn og familier, og så for banker og andre bedrifter.

I disse dager styrer Katie og Nils forretningen fra hjemmet sitt i Hamar, der de også må sjonglere to små barn ved siden av den økende oppdragsmengden.

– Det blir travle hverdager, ja. Men det er jo kona mi og jeg som driver selskapet, så på den måten er det jo fint at vi i hvert fall får byttet litt på hvem som gjør ting rundt i huset og med barna, og hvem som jobber, sier Nils Helset.

Flere saker fra Innlandet