Hopp til innhold

Grov vold avslørt som løgn

En 21 år gammel drosjesjåfør påstod at han var blitt overfalt og skadet med kniv. Senere viste seg at historien var oppspinn.

NRK meldte i dag tidlig at en taxisjåfør ble slått i hodet med en gjenstand på Gjøvik, samt rispet i mage og arm. Det viser seg nå at hendelsen ikke var sann.

Ifølge politiet skal mannen ha funnet på hele historien. Tidligere på dagen forklarte mannens far hvordan sønnen skal ha opplevd voldshandlingen.

– Ved Øverby/ Eiktunet ba de to passasjerene om at drosjen stoppet. Da ble han uten forvarsel og helt ut av det blå slått i hodet med et balltre slik at han fikk hjernerystelse.

Kan få konsekvenser

Taxisjåføren skal ha forklart at hendelsen skjedde uprovosert. Politiet gikk senere ut med en pressemelding om at historien var oppspinn.

– Etterforskningen har avklart at hendelsen ikke har funnet sted, sier politiadvokat Julie Dalsveen ved Vestoppland politidistrikt.

Politiadvokaten forteller at det er for tidlig å si hvilke konsekvenser dette får for sjåføren. Hun forteller likevel at det er alvorlig å oppgi falsk forklaring for politiet.

Artikkelen fortsetter under bildet:

Politi

PÅ STEDET: Politiet har gjort undersøkelser på stedet hvor angrepet skjedde.

Foto: Bjørn Opsahl / NRK

Stjal ikke pengene

To menn av utenlandsk opprinnelse ble mistenkt for volden. Politiet satte inn betydelige ressurser i jakten og lette i området med politihelikopter, samt med patruljer på bakken med hund.

– Ingen er så langt pågrepet. Vi har lett gjennom området, og søket er nå avsluttet, opplyste operasjonsleder ved Vestoppland politidistrikt, Tom Eirik Midthaug til NRK før fakta kom på bordet.

Flere saker fra Innlandet