Gravid kvinne fikk varige skader etter påkjørsel

En gravid kvinne ble alvorlig skadet da en ruspåvirket sjåfør kjørte på henne. Barnet kan også ha fått varige skader.

Kvinne påkjørt på riksveg 25 i Elverum

PÅKJØRT: Kvinnen ble påkjørt på riksvei 25 litt øst for Elverum sentrum om kvelden den 17. januar i fjor.

Foto: NRK

Kvinnen ble påkjørt litt før klokka åtte om kvelden den 17. januar i fjor da hun sammen med sin mann var i ferd med å krysse riksveg 25 litt øst for Elverum sentrum. Både hun og mannen hadde reflekser på seg.

Tatt dagen etter

Dagen etter ble en nå 37 år gammel mann pågrepet og innrømmet at det var han som hadde kjørt. Han forklarte for politiet at han fikk panikk og stakk av da han skjønte hva som hadde skjedd.

Påkjørselen var slutten på en ferd som startet med at mannen kjøpte en stjålet bil for 2.500 kroner. På ferden brøt han seg inn i en hytte i Løten og en stall i Elverum. I Hernes stakk han fra ei bensinregning på 1000 kroner. Han var også ruset på narkotika og tabletter.

Varige skader

Påkjørselen har fått store konsekvenser for kvinnen.

Hun har fått varige skader, og fødselen noen måneder senere ble så vanskelig at også barnet kan ha fått varige skader på grunn av oksygenmangel. Det er ikke endelig avklart ennå. Kvinnen fikk skader i beina, bekkenet og ryggen. Blant annet har hun måtte operere inn en nagle i leggen og en metallplate i bekkenet. Kvinnen har fortsatt store smerter.

Tore Famestad

ANGER: Advokat Tore Famestad sier at hans klient viser stor anger.

Foto: Anne Næsheim / NRK

Mannen ble dømt til fengsel i to og et halvt år, og i tillegg må han betale henne oppreisning på 125.000 kroner.

– Han godtar dommen. Han angrer sterkt på det som skjedde, og skal delta i et narkotikaprogram i regi av domstolen. Han er innstilt på å endre seg og komme ut av rusmisbruket, sier hans forsvarer, Tore Famestad.

Dømt for 37 straffbare forhold

Et år og 11 måneder av fengselsstraffen er gjort betinget med en prøvetid på fire år. Mannen må også betale en bot på 7.500 kroner.

I tillegg til påkjørselen, ble han dømt for 36 andre forhold, hovedsakelig innbrudd og tyverier, men også flere brudd på vegtrafikkloven og narkotikaloven.