Hopp til innhold

I 4000 knas

Kari Steihaug har ryddet mange strender for å lage utsmykningen i Kongsvinger nye bibliotek.

Glassbiter

'Å rydde en strand' av Kari Steihaug

Foto: Vera Wold

Det er mellom steinene, langs strender i Oslofjorden Kari Steihaug har funnet sine skjulte skatter. 80 kvadratmeter veggflate i Kongsvingers nye bibliotek er dekket av hennes kunstverk, "Å rydde en strand".

– Det var viktig for meg å lage en installasjon som kunne speile seg i arkitekturen rundt. Det er mye glass i bygget og da ble det naturlig for meg å bruke glassfragmenter, forteller Steihaug.

glassbiter2

'Å rydde en strand'

Foto: Vera Wold

En levende installasjon

Hver av de 4000 glassbitene er unike. Over lang tid har de blitt formet av bølger, sand og stein. Steihaug har samarbeidet med en av de innsatte ved Kongsvinger felgsel for å få borret hull i hver og en av dem.

Med trillebager fulle av glassbiter, dro hun til byen for å få alt på plass. I de luftige lokalene i det nye biblioteket reflekter glassfragmentene alt av lys, og kunstverket er i en stadig forandring. Du kan nesten si at det lever.

– Lyset er en viktig ingrediens i installasjonen. Ulike årstider og ulike tider på døgnet, gir ulike uttrykk. Derfor er det fint at den henger i et bibliotek, et sted der folk ferdes. Man kan komme dit flere ganger og oppleve den på ulike måter, sier kunstneren

glassbiter3

'Å rydde en strand' går rundt hele lyssjakten i biblioteket

Foto: Vera Wold

Se innslag fra åpningen av det nye storbiblioteket:

Video nsps_upload_2009_1_5_17_24_42_1510.jpg
Denne videoen er dessverre ikke tilgjengelig. Kontakt oss dersom du har spørsmål.

Det nye biblioteket i Kongsvinger åpnet mandag 05.01