Gjensynsglede i Hamar

Trygve Fjerdingstad kunne puste lettet, da sønnen Sebastian (6 år) kom hjem etter å ha vært savnet i over sju timer torsdag kveld. 6-åringen hadde dratt ned til Koigen for å bade, og visste lite om den store leteaksjonen for å finne han.

Pappa Trygve Fjerdingstad med sønnene Sebastian (t.h) og Andreas
Foto: Even Rise/HA

Les også: 6-åring funnet

Foreldrene meldte gutten savnet etter at han forsvant på vei til en kamerat ved ett-tiden torsdag. Kameraten bor bare noen minutter unna, og da Sebastian ikke kom frem som avtalt begynte foreldrene og lete. Etter to timer kontaktet de politiet, og en leteaksjon med både hunder og helikopter ble satt i gang.

 

Funnet av onkel

Familiemedlemmer og frivillige deltok i letingen, og det var til slutt Trygves onkel, Per Erling Skarderud, som til slutt oppdaget Sebastian.

- Vi dro ned til Koigen, for der var det en del folk og unger. Der oppdaget vi to små som kom syklende, la fra seg syklene og begynte å bade, forteller han.

En av de to syklistene viste seg å være Sebastian. I stedet for å gå til kameraten som bodde like ved, gikk Sebastian til en annen kamerat som bor flere kilometer unna. Av ham fikk han låne sykkel og de to 6-åringene la ut på tur. At turen gikk til stranda og  Koigen, overrasker ikke Per Erling Skarderud. For det har seg nemlig sånn at Sebastian har hatt gips på armen i hele sommer, og den fikk han av for to dager siden

- På grunn av gipsen har han ikke fått svømt noe særlig i sommer, så han har nok gleda seg veldig til å kunne svømme igjen, sier Per Erling Skarderud.

Forundret over oppstyret

Mens Sebastian plasket og koste seg i vannet, var politiet i ferd med å trappe opp leteaksjonen.

- Vi hadde alt dratt i gang en stor leteaksjon, og var i ferd med å sende ut enda flere mannskaper. Både folk fra Sivilforsvaret, Røde Kors, brannvesenet og 60 frivillige sto klare til å rykke ut, sier politistasjonssjef i Hamar, Frode Børresen.

Heldigvis ble det ikke nødvendig med en større leteaksjon, da Per Erling Skarderud ringte foreldrene og fortalte at Sebastian var funnet. Han kjørte begge guttene hjem.

- Sebastian ble nokså forundra da han skjønte at politiet lette etter han, forteller Skarderud.