Gilde lover hygieneskjerping

- Målsettingen er null feil på hygiene og sluttprodukt, sier konsernsjef i Gilde, Axel Krogvig, som i dag avholdt krisemøte med sine undersjefer.

Sognemorr
Foto: Heiko Junge

I dag samlet konsernsjef Krogvig rundt 50 fabrikksjefer og kvalitetsansvarlige til krisemøte. Der gikk de igjennom den siste tidens rutinesvikt i Gilde.

- Hovedhensikten med dagens møte var å forankre alvoret i denne situasjonen, sier konsernsjefen.

- Vi har blitt enige om at nå er vår målsetting nulltoleranse på feil på hygiene og sluttprodukt. 

 

Konsernsjef Axel Krogvig i Gilde.
Foto: Håkon Mosvold Larsen / Scanpix

- Brudd får konsekvenser

Konsernsjef Krogvig understreker at han vil komme med sanksjoner dersom det skjer flere brudd på rutinene.

- Det kan være snakk om å stenge ned avdelinger og produksjonslinjer inntil vi igjen har tillit til at produksjonen kan foregå uten avvik, sier han.

Tidligere har det kommet krav fra blant andre Høyre om at ledelsen i Gilde bør gå. Krogvig forsvarer imidlertid at ingen meldte sin avgang i dag.

- I en vanskelig situasjon trenger vi mer enn noengang ledere, ledelseskraft, og ansatte til å gjennomføre tiltakene, sier han.

18 er blitt syke

18 mennesker har blitt syke etter å spist Gilde-kjøtt med e.coli-bakterier. 8 av disse er fra Oppland og 3 personer er fra Hedmark.

En fire år gammel gutt som var smittet av bakterien døde i mars etter komplikasjoner i forbindelse med nyresvikt.

Mattilsynet har sporet bakteriessmitten til morrpølse fra Terina Sogndal og alle Gildes morrprodukter ble trukket tilbake. Fredag 31. mars ble det bekreftet positive funn i kjøttråvare fra sau fra Terinas anlegg på Tynset som er råstoff til morrproduksjon.