Hopp til innhold

Går ut med navn og bilde av mulig drapsoffer

Politiet har ikke lykkes i å finne kvinnen som skal ha blitt drept og dumpet av sin samboer på Finnskogen i 1993. Nå ber de publikum om hjelp.

Ann Karin Nilsen er savnet siden 1993

TIPS: Politiet ønsker tips om denne kvinnen etter at hun skal ha blitt drept i 1993 og dumpet på Finnskogen.

Foto: Politiet

– Han fortalte at han hadde gjemt liket ved en skogsbilvei ved Røgden på Finnskogen. Politiet har gjennomført en omfattende etterforskning uten at kvinnen er funnet, sier politiadvokat i Oslo politidistrikt, Sturla Henriksbø.

Mannen er siktet for drap.

Ikke funnet henne

I november 2014 dukket en mann i 60-årene opp hos politiet i Våler i Hedmark. Han tilsto at han hadde drept sin samboer i 1993, og fortalte at han hadde gravd ned henne på Finnskogen.

Sturla Henriksbø

SØK: Politiadvokat Sturla Henriksbø sier de har søkt etter kvinnen på Finnskogen uten resultat.

Foto: Øzgur Tufan / NRK

Politiet har vært på Grue Finnskog flere ganger der kvinnen skal ligge nedgravd uten å ha gjort noe funn som kan knyttes til henne. Samboeren er usikker på hvor eksakt han har gjemt henne, fordi vegetasjonen har endret seg i løpet av årene.

– Han har fortalt politiet at han drepte henne under en krangel i deres felles leilighet, og at han fraktet liket til Finnskogen. Her gjemte han henne ved en skogsvei ved innsjøen Røgden.

Hun skal ha hatt på seg dongeribukser og et halskjede.

Han har forklart seg flere ganger for politiet etter at han meldte seg. Sjøl om deler av forklaringen hans har indre selvmotsigelser så er kjernen i forklaringen den samme.

– Troverdigheten hans styrkes av at kvinnen vitterlig forsvant på det tidspunktet han sier han drepte henne. Samtidig svekkes troverdigheten noe med tanke på at forklaringen har noen selvmotsigelser, men dette kan jo ha en naturlig forklaring, sier Henriksbø.

Del av rusmiljø

Ifølge politiet heter den antatt drepte kvinnen Ann Karin Nilsen og er født i 1955. Hun hadde ingen nær familie, og bodde alene sammen med sin samboer i en leilighet på Grünerløkka i Oslo. Både hun og samboeren var en del av et rusmiljø.

Etterforskningen avdekket at Nilsen ikke har etterlatt seg spor i offentlige registre etter 1993, men hun er heller ikke meldt savnet. Drapet antas å ha blitt begått i september 1993.

Ann Karin Nilsen gikk under kallenavnet «Anka» og var 38 år da hun forsvant. Hun var 171 cm og lam i høyre arm.

– Vi ønsker tips fra personer som bor eller som har vært på tur i området langs Røgden og fylkesvei 201, som kan ha sett ting i løpet av årene her. Det kan være klær, knapper eller bein sånn at vi vet hvor vi skal begynne å lete etter levninger.

Politiet ønsker tips i saken på telefon 22 66 96 00 eller kriminalvakten.oslo@politiet.no.

Finnskogen, Røgden