Gangnes: – Det er det sjukeste jeg har opplevd

VIKERSUND (NRK): Kenneth Gangnes slo til med et kjempehopp på 248,5 meter i Vikersund søndag. – Det er det sjukeste jeg har opplevd, sier totningen.

Kenneth Gangnes

248,5: Kenneth Gangnes avsluttet en varierende helg i Vikersund med en kjempehopp på 248,5 meter.

Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix

Etter et skuffende førstehopp på 219 meter var Kenneth Gangnes fra Kolbu i praksis ute av kampen om en plass på pallen. Men i andre omgang klasket han til med et hopp som fikk publikummet i Vikersund til å brøle.

248,5 meter er bare tre meter bak verdensrekorden, og en halv meter bak det lengste hoppet i Vikersund i de tre konkurransene denne helga.

Med dette hoppet endte han på sjetteplass i rennet.

Komm.: Christian Nilssen og Johan Remen Evensen.

KJEMPEHOPP: Kenneth Gangnes avsluttet søndagens konkurranse med stil.

– Helt utrolig

26-åringen har fått sitt store gjennombrudd denne vinteren, etter flere sesonger med skadeproblemer. Søndag fikk han oppleve det alle skihoppere drømmer om: Å fly ned mot bunnen av en av verdens største skiflygingsbakker.

– Det er uten tvil det sjukeste jeg har opplevd i hele mitt liv som skihopper. Det er helt utrolig, sa Kenneth Gangnes til NRK etter rennet.

Han hadde tydelig lagt skuffelsen fra tidligere på dagen bak seg.

– Med dette klarer jeg å glemme alt som er dumt i dag, dette gjør opp for alt, sa Gangnes.

Totningen holder tak i tredjeplassen sin i verdenscupen. Han har under 60 poeng opp til Severin Freund på annenplass.

I fredagens renn tok han annenplass bak sloveneren Robert Kranjec. Han slet mer i lørdagens renn, men søndag var han tilbake.

Komm.: Christian Nilssen og Johan Remen Evensen.

ANDREPLASS: Kenneth Gangnes ble nummer to på fredag.

Sliten etter hard helg

Med tre konkurranser på tre dager ble det en hard helg for Gangnes og de andre hopperne.

– Jeg begynner å bli litt sliten etter mange skiflytingshopp. Man går på høygir fra man står opp tidlig om morgenen, og dagene blir utrolig lange. Det skal bli godt å komme hjem. Jeg kjenner at jeg skal få sove godt i kveld, sa Gangnes til NTB.

Verdenscupleder Peter Prevc vant rennet søndag. Andreas Stjernen ble nummer tre, og det var fem nordmenn blant de åtte beste.