Renessanse for rød telefonkiosk

Husker du de gamle telefonkioskene? Nå åpner Norges første gratis telefonkiosk i Dokka sentrum.

Telefonkiosk Dokka

FORNØYDE: F.v. Tor Magne Stalleland i Telenor, Eiendomsutvikler Per Tore Teksum og ordfører i Nordre Land, Liv Solveig Alfstad, er svært fornøyd med at den røde telefonkiosken har gjort comeback på Dokka.

Foto: Elin Fossum / NRK

Den røde boksen kan du benytte fra og med i dag, tirsdag. Prosjektet er et samarbeid med Telenor og gir alle som vil muligheten til å benytte seg av telefonen.

– Drømmen er jo å reetablere den gamle telefonkøen. Så får vi håpe at folk er litt gjerrige og ønsker å benytte seg av kiosken vår, sier eiendomsutvikler Per Tore Teksum.

Telefonkiosk på Dokka

STOLT: Per Tore Teksum er veldig fornøyd med den fungerende telefonkiosken.

Foto: Elin Fossum / NRK

Han har i forbindelse med åpningen av det nye handelssenteret på Dokka hatt initiativ til å sette opp telefonkiosken.

En helt unik telefonkiosk

Et av Telenors kriterier for telefonkiosken, er at den skal være kostnadsfri. Dette betyr at man kan ringe til de aller fleste mobil- og fasttelefoner i Norge fra kiosken, uten å måtte betale for samtalen.

– Telenor er veldig glade for å kunne være med og bidra til denne helt spesielle løsningen, sier Tor Magne Stalleland, ansvarlig for betalingstelefoner i Telenor.

Han sier til NRK at selv om antall betalingstelefoner her i landet minker, er han positiv til initiativet.

Kjøpt på auksjon

Eiendomsutvikler Teksum forteller at han kjøpte den 82 år gamle kiosken i forbindelse med TV-aksjonens innsamlingsauksjon i 2013. Kiosken kostet i underkant av 200 000 kroner. Pengene gikk til å gi mennesker med demens en enklere hverdag, samt fremme forskning på sykdommen.

– Ettersom pengene gikk til et godt formål, synes jeg det er fint å plassere den et sted der den er godt synlig og der mange kan få glede av den, sier han.

Fornøyd med initiativet

Telefonkiosk ordfører

AMBISIØS: Ordfører i Nordre Land, Liv Solveig Alfstad, vil se lang kø utenfor telefonkiosken.

Foto: Elin Fossum / NRK

Også ordfører i Nordre Land, Liv Solveig Alfstad, deltok på åpningsdagen. Hun sier til NRK at hun synes at telefonkiosken er et flott element som passer godt inn i Dokka sentrum.

– Vi håper den kan være med på å skape et godt utemiljø i landsbyen vår og trekke frem gode, nostalgiske minner hos folk flest, mener Alfstad.

Se også:

Video Duskabinett av telefonkiosk
Video TELEKIOSK
Hvor mange fikk Erik Thorstvedt inn i telefonkiosken?