Gammel Østerdalsstue ødelagt i brann

Brannvesenet har fått kontroll på brannen i Sollia i Stor-Elvdal. Restene av en gammel låve skulle brennes opp, men brannen kom ut av kontroll på grunn av sterk vind.

Brann i låve og trehus i Sollia

Brannvesenet har nå kontroll på brannen i en låve og et trehus i Sollia i Stor-Elvdal.

Foto: Geir Olav Slåen

– Brannen har spredd seg til et gammel bolighus på tunet. Det brenner i taket på dette huset, forteller underbrannmester Thomas Grue.

Nå er det klart at ei gammel Østerdalsstue på gården Nordre Moen fikk store skader. Taket er helt ødelagt og resten av bygningen har store vannskader.

Skulle brenne opp låven

Det var flere hus på tunet, men ingen flere ble skadet og rett før klokka 17 i ettermiddag meldte brannvesenet at de hadde kontroll på brannen i Østerdalsstua.

– Låven er bare et digert bål nå og det har vi ikke helt kontroll på, sier Thomas Grue.

Kort tid etterpå fikk de kontroll på låvebrannen også, men da ulmet og brant det fortsatt i restene av låven og brannvesenet jobbet fortsatt med å slukke den.

Det var restene av en gammel og revet låve som skulle brennes opp. Men i den sterke vinden mistet de som tente på kontrollen og brannen spredte seg.

Sterk vind gjorde det vanskelig

Brannvesenet fikk melding om brannen like etter klokka 15 i dag. Brannmannskaper fra Stor-Elvdal og Folldal ble sendt ut, i tillegg til ei lokal branngruppe.

Det tok likevel en stund før brannvesenet kom fram og fikk inn tankbiler. Sterk vind gjorde også slukningsarbeidet vanskelig.

Underbrannmester Thomas Grue regner med at det som skjedde, var at de som tente på den gamle låven ble overrasket av mer vind utover dagen, og at det i så måte var et uhell.

Brann i låve og trehus i Sollia

Brannvesenet jobber med å slukke brannen i den gamle låven.

Foto: Geir Olav Slåen

Flere saker fra Innlandet

Programleder: Ivar Arne Nordrum

Se onsdagens tv-sending

Se onsdagens tv-sending