Hopp til innhold

Galdhøpiggen smelter!

Galdhøpiggen Sommarskisenter er for første gang stengt på grunn av snømangel. Normalt skulle det ha vært 400-500 alpinister der nå, og turistnæringa i Lom taper store penger.

Galdhøpiggen Sommerskisenter stengt på grunn av snømangel
Foto: Gunnar Lier / Scanpix

Sommerskisenteret åpnet i 1985 og har aldri måtte stenge på grunn av snømangel. Men nå har senteret vært stengt siden 30. juli.

- I august i fjor hadde vi en omsetning på 1.5 millioner kroner. I august i år hadde vi stengt. Nå håper vi å åpne igjen igjen i september, men da¨må vi ha snø og kuldegrader. Foreløpig ser det ikke bra ut, sier Per Volde som har drevet senteret siden 1985, til avisa Fjuken.

Svarte breer

Per Vole har drevet Galdhøpiggen Sommarskisenter i 21 år, men dette er første gang det har vært for lite snø. Han sier at de tidligere har måtte stenge enkelte dager fordi det har vært for bløtt, men ikke på grunn av snømangel.

- Nå har det vært sammenhengende varmegrader siden midten av juni. Dette, kombinert med lite snø i vinter, har gjort forholdene svært vanskelige. Nå er alle breene svarte, sier Vole til avisa.

Dersom det hadde vært vanlig drift i senteret, hadde det vært 400-500 alpinister der nå. Snømangelen fører til avbestillinger. Fossheim Hotell fikk nylig en avbestilling fra ei gruppe på 60 alpinister.